Tom Schreuder, daglig leder for Fjellheisen, forteller at de nå har gjort de nødvendige endringene for å gjøre fjellheisen fullstendig universalt utformet.

– Vi har fått tilpasset cellene som vi er pålagt å bruke slik at vi også kan ta med dem med som er lam fra halsen og ned. Vi krever at de som har behov for assistanse har med seg ledsager og ledsageren går da selvsagt gratis, sier han.

Evakueringsutstyr

– Rullestolheisen har ingen problem med å ta alle slags rullestoler, men det var utfordringer med evakueringsutstyret. Nå har vi imidlertid fått tilpasset utstyret så vi skal kunne evakuere også de som er lam fra halsen og ned, sier han.

– Beklager

Schreuder medgir at det gikk vel fort under oppgraderingen av heisen, og at de ikke tenkte på problemstillingen rundt evakuering av rullestolbrukere som var lam, eller ikke funksjonsfriske.

– Vi beklager situasjonen noen av rullestolbrukerne har opplevd. Vi har nok ikke hatt fokus på alle kundegrupper, men heller fokusert på å få åpnet anlegget for hvermannsen. Når det er sagt har vi brukt ganske mye midler på universal utforming. Alle dørstokker er blitt justert, og vi har fått en fantastisk ny terrasse med glass som går helt ned, slik at både barn og rullestolbrukere kan nyte utsikten.

Invitasjon

John-Fredrik Knutsen og Svein-Peder Hansen ved omsorgstjenesten Langnes er ikke funksjonsfrisk i armene og ble avvist i fjellheisen tidligere i måneden. Det vil Schreuder nå rydde opp i.

– Vi skal ta kontakt og invitere dem begge to opp på Fjellheisen. For nå er fjellheisen tilgjengelig for absolutt alle. De eneste som vil bli avvist er fulle folk, bedyrer Schreuder.

BEKLAGER: Daglig leder for fjellheisen Tom Schreuder inviterer nå opp rullestolbrukerne som ble avvist tidligere. Foto: John Strandmo
HEIS: Her er den nye rullestolheisen Foto: Trond Tomassen