For omtrent to måneder siden overtok Arnt-Ivan Pedersen lokalene i Storgata 104. Siden den tid har det skjedd store forandringer. Vegger er malt og møblement kjøpt inn.

Om cirka en måned håper Pedersen at han kan åpne dørene til «Pedersen Fish & Seafood» for allmennheten.

– Hovedkonseptet er utsalg av fisk og skalldyr, men i tillegg kan folk kjøpe varmmat, kaffe og te. Det unike med konseptet i Tromsø, slik jeg ser det, er at du i tillegg til å kunne kjøpe fersk sjømat kan sitte ned og slappe av her, sier Pedersen.

Les også: Denne pop up-butikken er den første av sitt slag.

Justeringer

Med seg på laget har han Jolanda Cuijpers, som er svigerinnen. Dette blir den første ansatte i bedriften.

– De fleste ting begynner å falle på plass, men det gjenstår noen små justeringer. Vi håper at vi kan åpne om cirka en måned, sier Pedersen.

«Pedersen Fish & Seafood» åpner i historiske lokaler, som blant annet har huset «Pedersens bakeri». Til tross for samme etternavn, så er ikke den nye bedriftseieren i slekt med de tidligere eierne.

– Man skulle nesten tro at vi var i familie, men det er vi altså ikke. Uansett, så er jeg stolt av at Pedersen-navnet kan gå igjen i lokalene her, sier han.

Les også: Nå har disse stengt dørene på Nerstranda.

Måtte slå til

Pedersen har 13 års erfaring som fiskehandler. Han har blant annet arbeidet på Pyramiden ved «Kaikanten Fisk & Skalldyr» og utsalgsstedet til Dragøy ved Stortorget. Men han har lenge hatt en drøm om å starte for seg selv.

– Drømmen har ligget og spiret. Jeg har på en måte bare gått og ventet på de rette lokalene. Da dette lokale dukket opp, så kunne jeg ikke si nei. Jeg måtte bare slå til og la min drøm gå i oppfyllelse. Nå ser det ut til at jeg har klart det, sier han.

I butikkvinduene har han hengt opp små plakater med logo og informasjon om hva som vil åpne i lokalene. Dette har ført til at flere skuelystne tromsøværinger allerede har tatt turen innom.

– De som kommer inn er veldig positive. Ofte er tilbakemeldingene: «Kan du ikke bare åpne i morgen», sier han og ler.

ENDRINGER: For omtrent to måneder siden overtok Pedersen lokalene. Siden den gang har han malt vegger og fått på plass noe av møblementet, men det er mye som gjenstår før åpningen.