SOMMERLYST: Som en del av skolens valgfag har elevene på Sommerlyst ungdomsskole arrangert musikkfestival de siste to årene. Tidligere har artister som Kaveh, Resirkulert, Red Headed Sluts, Klish, Honningbarna, The Band Called Oh! og Sondre Justad.

– I år har vi fått tak i Razika, The Wolves, Agy, Lillekos og 10th Harmonic, sier bookingsjef Aminda Sæverud (16).

Ville ha Kygo og Astrid S

Selv om artistene som kommer til årets festival er vel så bra som tidligere år, så sto ikke jentene på bremsen da de startet med bookingen.

– Vi diskuterte Kygo, Röyksopp, Karpe Diem og Astrid S.

– Vi fikk svar fra Astrid S som var interessert, men dessverre opptatt på den datoen, sier Mie Bergh (15).

– Vi forsøkte å selge inn til Röyksopp at det var en festival på den skolen de selv hadde gått på, men det gikk ikke, sier Sæverud, som ikke legger skjul på at det er snakk om verdifull læring for de om lag 30 elevene som har valgfaget på Sommerlyst.

Frykter været

Hvert eneste år Sommerlyst ungdomsfestival (SUF) har vært arrangert, har regnet høljet ned. Det ser ut til å ikke slå feil i år heller, selv om Sommerlyst badet i sol og 15 grader da iTromsø besøkte jentene tirsdag.

– Se her på værmeldinga på telefonen. Sol, sol, sol, men når du ser på fredag... 12 millimeter regn!, sier Bergh oppgitt.

– Det er litt tradisjon da, sier Sæverud, som forteller at interessen for arrangementet er stor på sosiale medier. Publikumsrekorden er for øyeblikket rundt 250 personer, og i år skal de i alle fall ikke være dårligere.

– Vi går for rekord, sier Maja Dønnem (14).

Halvert støtte

Årets lineup speiler tidligere festivalprofiler ved at de har en klar nasjonal headliner, i tillegg til et lokalt preg. Det har årets festivalarrangørene klart med halvert budsjett.

– Vi fikk ikke samme avtale med DnB i år som vi har hatt tidligere. Dermed satt vi bare igjen med bidraget fra Buktafestivalen, som er på 50.000 kroner. Vanligvis ville vi hatt rundt 100.000 kroner.