70–80 personer møtte opp for å støtte en god sak da Thomas Pettersen inviterte tromsøværingene til arrangementet «Vi jogger Kjetil Knutsen til Moskva».

– Det har vært en stor interesse for arrangementet på Facebook og vi kunne jo ikke vært heldigere med været. Det er også flere som har betalt inn penger selv om de ikke er her og jogger i dag. Vi har gjort det slik at de som løper betaler 200 kroner. Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger på opplegget og jeg hadde jo aldri turt å regne med så godt oppmøte, forteller initiativtaker Thomas Pettersen til iTromsø i forkant av løpet torsdag kveld.

BAKGRUNN: MS-syke Kjetil håper kostbar behandling i Moskva vil gi han et nytt liv (for abbonenter)

Kostbar behandling

Det var i april iTromsø fortalte historien til trebarnsfaren Kjetil Knutsen (37), som fikk diagnosen Multippel sklerose (MS) i 2005. Siden da har sykdommen forverret seg og nylig ble en stamcellebehandling aktuelt. Behandlingen foregår i Moskva, og koster 500.000 kroner. Etter å ha stått på venteliste har Knutsen fått time for operasjon i november i år.

Historien hans har blitt delt, blant annet via sosiale medier og media, og det er opprettet flere støttegrupper på Facebook for å hjelpe Knutsen og familien å få råd til behandlingen.

Stort oppmøte

Da løpere, joggere og mosjonister i alle aldre møtte opp ved Kroken idrettshall torsdag kveld, var det en rørt Kjetil Knutsen som fikk se engasjementet med egne øyne.

– Dette er helt fantastisk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Her er det utrolig mye folk og jeg hadde egentlig ikke turt å forvente noe som helst, forteller han til iTromsø like før avsprang, mens flere løpere kommer innom med klemmer, hilsninger og lykkønskninger.

– Her er det flere folk jeg kjenner, men også mange jeg ikke aner hvem er. Det er helt fantastisk at folk bryr seg.

30.000 kroner på ett døgn

Knutsen forteller at det hittil er kommet inn omtrent 130.000 kroner for å finansiere den kostbare stamcellebehandlingen.

– I går og i dag har det haglet inn med påmeldinger til løpet. Jeg tror det har kommet cirka 30.000 kroner på et døgn, sier han og smiler.