Fredag kveld gikk Sommerlyst Ungdomsfestival av stabelen, for tredje år på rad. Tradisjon tro høljet det tidvis ned over festivalområdet, uten at det la noen nevneverdig demper på stemningen.

– Vi er veldig fornøyd med billettsalget. I fjor tror jeg det kom omtrent 200, så vi håper på det samme i år. Det har vært sol hele uka, men det ble så klart regn i dag. Det har faktisk vært regn hvert eneste år på festivalen, forteller elev Emma Drivenes (15) i billettluka.

Gleder seg

En av vennegjengene inne på festivalområdet som gleder seg til konsertene starter, er Ingvild Kjeldsen (16), Stina Karlsen (17), Mette Blix Bakkelund (17) og Hege Susann Baardsgaard (16).

– Jeg gleder meg veldig til Razika. De virker sykt bra, sier Kjeldsen.

– Jeg gleder meg til Lillekos også, de tror jeg lager bra stemning, sier Karlsen, som er på SUF for tredje år på rad.

– Konsert er jo alltid gøy, nesten uansett hvem som spiller, stemmer Bakkelund i.

Helt ny låt

Artistene som spiller på festivalen er Lillekos, 10th Harmonic, The Wolves, ÀGY og Razika.

Tromsø-bandet 10th Harmonic fikk gleden av å åpne Sommerlyst Ungdomsfestival 2016 – og musikerne mottok jubelapplaus etter å ha åpnet det hele med en helt fersk låt.

Inne på festivalområdet var det rigget til en stor scene, samt et eget pizzatelt og et telt hvor det ble delt ut kaffe. Da iTromsø tok turen innom like før konsertstart, var omtrent 80 publikummere kommet til.

Stolte lærere

I tillegg til foreldre som stilte opp som vakter, var Røde Kors til stede. Blant publikum var elever og tidligere elever fra Sommerlyst, samt flere ungdommer fra andre skoler. Festivalen arrangeres av niende- og tiendeklassingene ved Sommerlyst skole som har valgfaget sal og scene, og blant publikum var også to svært stolte lærere.

– Elevene har gjort en kjempebra innsats. De er utrolig flinke og målbevisste med det de gjør. Det er viktig å understreke at det er de som har gjort alt, vi er bare festivalgjengere i dag vi, sier lærer Robert Skoglund Jensen.

SUF opplyser på sine egne Facebook-sider at de er en rusfri og politisk- og livssynsnøytral festival.