Varvin i Nordnorsk Kunstmuseum

Kjell Varvin skal stille ut på Nordnorsk Kunstmuseum. Foto: Øivind Arvola

nyheter

Kunstveteranen Kjell Varvin viste i fjor sommer ei større utstilling på Festspillene i Nord-Norge. I etterkant av den donerte han et verk til Nordnorsk Kunstmuseum. Varvin (født 1939) har alle sine familierøtter i Nord-Norge, og hadde et ønske om at noe av det han skaper skal bli igjen her.

Nå blir det mer å se av Kjell Varvin i Tromsø. 18. juni åpner han utstillinga «Fri geometri» i kunstmuseet. Utstillinga viser skulptur, tegning og maleri av Kjell Varvin fra 1959 til i dag, samt en stor stedsspesifikk installasjon.

Varvin tar utgangspunkt i improvisasjon og eksperimenterer med ulike medier og gjenbruk av egen kunstproduksjon. Slik viser hans kunstneriske praksis slektskap med sentrale strømninger i den norske og internasjonale avantgarden.