Det som var et stort problem for noen måneder siden, virker ikke til å ha endret seg særlig. Fortsatt kjører personer feil vei i Tromsøysundtunnelen.

Elisabeth Bjørndalen (23) fikk sitt livs sjokk da hun søndag kveld kjørte gjennom Tromsøysundtunnelen. Da hun kom nederst i svingen, oppdaget hun nemlig at lys fra en bil kom rasende mot henne.

Les iTromsøs leder om tunnelkaoset: Trafikkløsning på kollisjonskurs

– Jeg kjørte i retning fastlandet til øya rundt halv 12 i går kveld da jeg så lys som kom i motsatt retning. Jeg sakket farten helt ned, plasserte meg godt til siden i høyre felt og vi passerte hverandre. Men jeg var rimelig skremt, sier Bjørndalen til iTromsø.

Ringte politiet

Hun forteller at bilen var av en nyere type, og det virket ikke som om føreren av bilen sakket ned farten da den møtte Bjørndalen.

– Resten av turen kjørte jeg sakte med langlysene på slik at det skulle vises godt at jeg kom. Da jeg kom til Tromsøya, så jeg helt tydelig at tunnelen var stengt for trafikk i motsatt retning. Jeg stoppet på Statoil og ringte politiet.

Ved Troms politidistrikt er situasjoner med å møte biler i tunnelen et kjent tips, men ikke i det siste.

– Vi fikk en melding i går kveld, ja. Vi hadde et gjentakende problem tidligere i år, men nå kan det se ut som det har dukket opp på nytt, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Siri Ellingsen.

Kan være vanskelig

Operasjonslederen forteller at de ikke hadde en ledig patruljebil som kunne sjekke saken i går kveld.

Bjørndalen forteller selv at politiet kommenterte at hun ikke var den eneste denne helga som hadde tipset om lignende situasjon. Derimot avkrefter politiet dette.

– Jeg kan ikke se flere registrerte tips i loggen om det her. Det ser ut som om det er det ene tipset denne helga, sier Ellingsen på politistasjonen.

Nå håper Bjørndalen at flere skal få med seg skiltene og ikke ta sjansen på å kjøre under sundet i motsatt retning.

– Jeg har bare kjørt der tre ganger siden sperringene kom, men jeg forsto skiltingen. Det er mulig det er vanskeligere å forstå om du er turist eller ikke er kjent i byen.