I løpet av de siste årene har både politi og Skatteetaten blitt tipset av publikum om utenlandske steinleggere, som har utført dårlig eller uferdig arbeid. Nå forventer grense- og utlendingsseksjonen at de vil komme tilbake.

– Våre erfaringer tilsier at denne gruppen ikke bare driver med steinlegging, men at disse i senere år har utvidet sine tjenester til blant annet asfaltering og vasking av tak og flere andre håndverkertjenester, skriver leder for grense- og utlendingsseksjonen Per Øyvind Skogmo i en pressemelding.

Har startet samarbeid

Politiet, Skatteetaten, Tollvesenet, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen startet i fjor et formelt samarbeid som har hensikt å bekjempe denne type arbeidslivskriminalitet.

– Samarbeidet består blant annet av økt kontrollvirksomhet for å avdekke eventuelle straffbare forhold. Dette samarbeidet fortsetter i år da vi er opptatt et tett tverrfaglig samarbeid mellom politi, kontrolletater og tilsynsmyndigheter. Hensikten er å komme de useriøse aktørene i markedet til livs. De som driver seriøst er selvsagt velkommen til å fortsette sin virksomhet, skriver Skogmo.

Ønsker tips

Politiet ønsker naturligvis tips fra publikum som blir oppsøkt av useriøse steinleggere, eller at publikum ser slikt arbeid i sitt nærområde.

Grense- og utlendingsseksjonen har listet opp disse kjennetegnene på de useriøse steinleggerne:

– Driver oppsøkende virksomhet og tilbyr sine tjenester på døra.– Fremstår som seriøse foretak med organisasjonsnummer.– Jobber svart og krever gjerne kontant betaling.– Ønsker forskuddsbetaling.– Forsvinner like fort som de kommer.