infosjef: Etter 28 år i NRK er Kristine Østvold blitt ny kommunikasjonssjef hos Fylkesmannen i Troms. Her er hun avbildet sammen hunden

infosjef: Etter 28 år i NRK er Kristine Østvold blitt ny kommunikasjonssjef hos Fylkesmannen i Troms. Her er hun avbildet sammen hunden "Ninni", som er hennes beste turvenn etter "gubben". Foto: PrivatFoto: Privat

Fylkesmannen hentet NRK-profil til sjefsjobb

Kristine Østvold (55) er blitt ny kommunikasjonssjef hos fylkesmann Bård Pedersen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Etter 30 år som journalist fant hun tiden inne for å skifte rolle. I løpet av de tre tiårene har Østvold vært ved NRK Troms i 28 år.

Jobbet tett mot

– I jobben har jeg hatt mye med Fylkesmannen som etat å gjøre. Da jobben som kommunikasjonssjef ble ledig i vinter, fikk jeg forespørsel om stillingen kunne være interessant.

Mandag var hun på plass i fylkesbygget. De første dagene har hun brukt til å sette seg inn i jobben og sin nye hverdag.

Flere grunner til

Ifølge Østvold er det flere grunner til jobbskiftet:

– For det første har NRK vært igjennom mange omorganiseringer som alle har vært spennende og gitt de forventede resultatene. Men nå følte jeg at nok var nok.

– Dernest er det ingen tvil om at journalistikken er i en konstant forandring. Sånn sett var jeg ikke sikker på om vilkårene for min type jobb eksisterer om få år. Nå skal alt skje i et raskt tempo, og det blir mindre tid til graving.

Ikke lett

55-åringen sier at valget ikke var lett, men nå er hun på plass og har fått en god mottakelse i organisasjonen.

I tillegg til rollen som journalist, har Kristine Østvold vært leder i Troms Journalistlag i to omganger.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: