Ledelsen ved hotellet har gått litt stille i dørene med sine planer, men når nå alt er på plass så inviterte hotellsjef Aid Schei Lillegård til storstilt åpning for byens organisasjoner og næringsliv.

– Vi har allerede registrert stor etterspørsel. Vi åpnet mandag og har hatt helt fullt siden da – og interessen er stor for tiden fremover, forteller hotelldirektøren.

Frykter ikke overkapasitet

Thons kurs- og konferansedel har en øvre begrensning på cirka 100 – og er derfor å regne som en mellomstor aktør i bransjen. Det er flere andre bedrifter som driver i dette segmentet, men Lillegård tror ikke at ytterligere én bedrift vil skape overkapasitet.

– Nei, jeg tror ikke det. En av grunnene til at vi åpner er at mange av Thons store nasjonale kunder har ønsket å komme til Tromsø, men ettersom vi ikke har hatt et slikt tilbud så har de dratt andre steder. Nå kan de komme til byen i tillegg til dem som ellers ville lagt arrangement hit, sier hun.

Omfattende nybygging

Konferansedelen ligger i en helt ominnredet etasje i Thon Hotel Tromsø. Blant annet er deler av nabobygget tatt i bruk.

Hvor mye penger som er lagt ned i prosjektet vil Lillegård ikke si noe om – annet enn dette:

– Vi har ikke spart på noe når vi har gjort dette. Det er topp kvalitet på alt – innredning og teknologi, sier hun.

I direkte tilknytning til konferansedelen så har hotellets frokostmatsal fått en oppgradering slik at man kan servere frokost, lunsj og middag til kurs- og konferansedeltakerne.

Verdensmestermat

For å sette sammen et attraktivt matkonsept så har hotellet hatt hjelp av ingen ringere enn regjerende verdensmester i mat – Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen og stjernekokk Odd Ivar Solvold.

– Ørjan skulle ha vært her i dag for å åpne matsalen, men han ble dessverre syk. Han har imidlertid hatt god hjelp fra personalet her på hotellet, så lunsjen er basert på hans meny og oppskrifter, sier Lillegård.

Hun kan også avsløre at det ikke kun vil være kurs- og konferansegjester som vil kunne nyte av maten på hotellet.

– Vi har tenkt å gi anledning til å leie matsalen for enkeltarrangementer som bryllup og andre sammenkomster, sier Lillegård.

VERDENSMESTERMAT: Spisekartet på konferanseanlegget er satt sammen av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d`Or.