Bård Pettersen gliser fra øre til øre. Ved siden av ham står et monster av en grill på over ett tonn.

- Det er en ordentlig amerikansk Yoder-grill. Den koster rundt 120.000 kroner, sier han.

Satser på grill

- Når man bruker så mye penger på en grill, ja, da tar man grillingen seriøst.

- Ja, når man har verdens beste råvarer, så må man jo ha utstyr i verdensklasse for å tilberede dem! Denne grillen gjør det mulig å virkelig bruke tid på maten, forteller Pettersen, som har tenkt å kjøre doningen ut til Ersfjorddagen i morgen for å la tromsøværinger få en liten smak på ordentlig grillmat.

- Vi tar den også med til sykkelfestivalen på Charlottenlund på søndag, forteller han.

Grillkjøpet er en del av Eides satsing på unike matopplevelser.

- Vi driver jo en del med catering og slikt, og da kommer denne godt med. Den er avhengig av veiforbindelse, da grillen er fastmontert på hengeren, men det er jo ikke noe problem, sier Pettersen.

Langtidsgrilling

Grillen, "The Cimarron Trailer" som produsenten har bestemt seg for å kalle den, er laget for amerikanske grillkonkurranser.

- Det finnes to av den i hele landet - en i Oslo og en her, forteller eieren stolt.

Grillen lar Pettersen stille inn både varme og røyknivå presist.

- Det er i tillegg en vedgrill, og man får forskjellige typer frukttrepellets til den. Man kan med andre ord selv velge hvilke smaker man vil gi kjøttet gjennom røyken, som for eksempel hickory eller epletre.

Pettersen har eksperimentert litt med grillen, og favorittfyringen så langt er hickory.