Jesper William Thorbjørnsen (11) elsker fotball. Han hører på de aller fleste podkastene som omhandler fotball. Hans favorittlag er Manchester United og TUIL. Hans favorittspillere er Wayne Rooney og eks-TUIL-spiller Eirik Bertheussen.

HEIA FOTBALL: Tete Lidbom (venstre) og Sven Bisgaard Sundet leder programmet «Heia Fotball».

Fredag 28. mai fikk 11-åringen seg en real overraskelse da han satte seg ned for å høre på det populære

fotballprogrammet «Heia fotball»

med Tete Lidbom og Sven Bisgaard Sundet.

I spalten «Heia fotballs Glory Hall», hvor både publikum og programledere kan hylle sine fotballhelter, kom plutselig Jespers velvalgte ord på lufta.

Se bildeserie fra gamle byderby mellom TIL og TUIL

Jubel i stua

Thomas Pettersen, som er far til Jesper, ante ikke at sønnen hadde sendt inn hyllesten og ble lettere nervøs da sønnen fortalte at «noe hadde skjedd».

– Jeg trodde det var noe alvorlig, men han fortalte at han hadde sendt det inn og at det hadde kommet med. Det ble stormende jubel i stua, sier Pettersen, som er overrasket over at en hyllest av Eirik Bertheussen ble valgt ut. Vanligvis er det store verdensstjerner som Johan Cruyff og Steven Gerrard som blir valgt ut.

Møtte Bertheussen

FIKK DRAKTA: Eirik Bertheussen trappet opp på treninga til Jesper William Thorbjørnsen etter at han valgte å hylle sitt store idol i radioprogrammet «Heia fotball».

Men historien ender ikke der. Da Jesper møtte opp på trening med laget «Full fart fremover», som er et lag tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser, sto det en mann og ventet på han.

– Eirik Bertheussen kom for å gi han den siste drakten han brukte i TUIL. Jesper var meget fornøyd og jeg tror han ble litt paff, sier Pettersen.

11 år gamle Jesper, som går i 6. klasse på Sjelnan skole, var fra seg av begeistring.

– Jeg ble helt sjokkert da det kom på, sier 11-åringen.

Diktet hadde han ikke fortalt noen om.

– Jeg bare skrev det og sendte det inn in april engang. Eirik Bertheussen er min store helt, sier Jesper William Thorbjørnsen, som spiller for TIL.

– Men TUIL er favorittlaget, så jeg har på meg drakten nå, sier han.

Men i motsetning til mange andre 11-åringer, drømmer han ikke om å bli fotballspiller.

– Jeg vil bli trener, sier Jesper.

Rørt av hyllesten

Bertheussen selv ble svært overrasket da han fikk høre hyllesten, men desto mer rørt.

– Jeg visste ingenting om det, men fikk det tilsendt av en kompis. Det var veldig rørende, sier Bertheussen, som legger til at han likte poesien.

– Det var veldig fint skrevet og det ble lagt fram på en veldig stor måte. Det var gøy å høre, konstaterer han.

Her er diktet:

– Det er kanskje den korteste, men mest poengterte vi har hatt, sier Sven Bisgaard Sundet like før han giver løs på hyllesten fra Jesper:

Denne fyren er en mann som alltid har hatt lojalitet til Tromsdalen. Han er en breddefotballegende. Han har spilt i TUIL, TIL, Lillestrøm og Pors Grenland. Han har egen wiki-side. Han har alltid vært mitt store idol i TUIL. Han var kjent for å være litt som Roy Keane. Han sendte trusler til TIL-spillerne om at de måtte ta på seg skikkelige gode leggbeskyttere foran derbyet på TUIL arena i 2014.

Han ble kanskje ikke en så stor suksess utenbys, men han er fortsatt «Dalens store sønn». Jeg snakker selvfølgelig om Eirik Bertheussen.

Som faren min sa en gang etter fotballtrening, når han mente at jeg måtte spille tøffere. «Ikke gå så hardt inn som Roy Keane, men det går bra med litt Eirik Bertheussen.»

Vår helt, Eirik Bertheussen, fikk en litt trist avslutning på TUIL-karrieren. Han ble enig med styret som mente han var blitt for gammel. Men Bertheussen forlot ikke breddefotballen. Han tok saken i egne hender og dro til FK Senja.

Eirik Bertheussen, kos deg i Glory Hallen. Du fortjener det like mye som Batistuta.