STAKKEVOLLAN: Mange er fornøyde bare med å gjennomføre videregående, men Susanna Dybwad Kristensen (18) hadde høyere ambisjoner.

– Jeg tenkte egentlig bare at jeg skulle få gode nok karakterer til å komme inn på de studiene jeg ønsket, så jeg har ikke vært så veldig opphengt i at det bare skulle være seksere, forteller Kristensen da iTromsø møter henne.

Fikk bare seksere

Foreløpig sitter hun med 19 seksere på vitnemålet fra Kongsbakken videregående skole, hvor alle avgangsfagene var seksere. Hun avventer dog resultatet på eksamen, som kan trekke snittet ned.

– Jeg hadde matteeksamen på torsdag, der jeg dessverre fikk karakter fem. I tillegg er det tre andre eksamener jeg venter på karakterer i; norsk, nynorsk og fysikk, forklarer Kristensen, som håper på å bruke de gode karakterene til å studere i Trondheim.

– Forhåpentligvis kommer jeg inn på et av realfagene på NTNU.

Brukte leksehjelp

Kristensen sier det ikke er noen komplisert oppskrift på hvordan man bør øve, men at det lønner seg å benytte seg av hjelp fra andre.

– På andreåret brukte jeg leksehjelpen på biblioteket en del. Mange tenker kanskje at det kun er for elever med lavere måloppnåelse, men jeg fant det nyttig, forteller hun.

Ofret jobb

Selv om Kristiansen innrømmer at det har gått mange timer til lesing, er hun klar på at hun ikke har ofret noe sosialt.

– Jeg har ikke takket nei til invitasjoner for å sitte hjemme og gjøre lekser, for å si det slik. Det jeg derimot har gjort er å bortprioritere ting som jobb og lappen, for å fokusere på karakterene, konstaterer hun.

SKOLEN: Susanna Dybwad Kristensen er ferdig med tre års skolegang på Kongsbakken videregående skole. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad, Tor Farstad