Mandag var det total enighet i byrådet om at regnbueflagget skulle heises til halv stang utenfor rådhuset.

– Med tanke på at vi er en solidaritetsby er det helt naturlig å vise respekt og medfølelse for det som har skjedd. Her har det vært et gedigent angrep på menneskeheten, alt som har med det frie ordet og viljen å gjøre. Det ryster oss dypt, sier Stein Fredriksen, som er mediepolitisk rådgiver for byrådet.

Gode tilbakemeldinger

Han forteller at folk som har kommet forbi har reagert utelukkende positivt på byrådets avgjørelse, og at det har blitt en aller så liten hit i sosiale medier.

– Det har eksplodert litt der, ja. Vi har det veldig fint her i Tromsø, og det er viktig at vi stiller opp og viser vår solidaritet. Selv om det har skjedd i USA er det et angrep på hele verden, sier Fredriksen, som også er leder av organisasjonen Arctic Pride.

– Som leder føler jeg naturligvis at dette også er viktig. Dette har berørt meg rent personlig, og det gjør veldig vondt. Det er fint å se at vi samles bak dette, sier Fredriksen.

Heiser flagget for tredje gang

Arctic Pride-festivalen skal arrangeres for tredje gang i november, og ved hver festival har rådhuset heist regnbueflagget.

– Det er første gang det henger på halv stang her på rådhuset. Vanligvis heiser vi flagget for å vise glede, men det er viktig å heise det i en situasjon som dette.