Like før klokken 15.00 ankom kongeparet Stortorget for å åpne Labb og Line-løpet under folkefesten i sentrum.

Hennes majestet Dronning Sonja startet barneløpets første pulje, før kongeparet forflyttet seg ned til målområdet hvor de kunne heie på barna som løp over målstreken.

Les også: Pratet med kongen: – Dette er ikke hverdagskost!

Fikk møte kongeparet

Før barneløpet fikk Ingeborg Ytterstad og Johannes Bjørnflaten overrekke blomster til kongeparet. Etter at de to søskenbarnene hadde krysset målstreken i Labb og Line-løpet, fikk de snakke med kong Harald og dronning Sonja ved målområdet.

– De lurte på hvor lenge jeg klarte å løpe, og da svarte jeg at jeg løp nesten hele veien, sier åtteåringen, som til vanlig spiller for TUIL fotball.

– Jeg hadde litt vondt i hodet og fikk strekk her og her, så derfor måtte vi ta noen pauser underveis, utdyper seks år gamle Ingeborg fra Tromsø turnforening mens hun peker på ribbeina sine.

Fornøyde søskenbarn

De legger ikke skjul på at begge var spente og nervøse i forkant av møtet, men at det var stor stas å få snakke med kongeparet.

– Jeg hadde aldri sett dem før og ville veldig gjerne se dem. Det er artig at de er her. Jeg spurte kongen om han alltid har sikkerhetsvakter med seg, og da svarte han ja, sier Johannes.

– Jeg er glad for at de er konge og dronning, fordi de er så flinke å følge reglene, legger Ingeborg til.

Les også: Her åpner dronningen Midnight Sun Marathon

Fikk konsert i gave

Etter at alle barna hadde krysset målstreken var det klart for utdeling av kostymepris på scenen på Stortorget, samt utdeling av fire stipend som ble utdelt av MSMs styreleder, Karl Johan Jakola.

Ordfører Jarle Aarbakke tok deretter ordet fra scenen, hvor han talte til folket og til kongeparet som overværte det hele fra tribunen.

Aarbakke avsluttet med å sette over til den nordnorske artisten Agy, Agnete Båtnes Braaten fra Nordreisa. Hun holdt konsert på torget som en gave til kongeparet, og sørget for sang med rytmer og samiske elementer som en avslutning på kongeparets besøk i byen.

– Det har vært fantastisk å ha dem her. Det var virkelig kronen på verket for å si det slik. Vi setter stor pris på at de tok del i folkefesten her på torget, sier Nils Hætta, leder av Midnight Sun Marathon.

Les også: Stor bildeserie fra Labb & Line-løpet!

Fulgte kongeskipet

Etter folkefesten på Stortorget ble kongeparet eskortert tilbake til kongeskipet «Norge» som har ligget til kai ved Scandic Ishavshotell siden fredag formiddag.

Flere fritidsbåter fulgte kongeskipet ut Tromsøysundet da det la fra kai i 17-tiden lørdag ettermiddag. Kongeparet startet sin jubileumsreise i Tromsø denne helgen, og fortsetter nå sitt 25-årsjubileum med besøk i byene Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.