Mental Helse Ungdom er en organisasjon som jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud. I dag finnes det ikke et lokallag i Tromsø. Det ønsker Karoline Stensland (20) å gjøre noe med.

Les også: "Alvorlige funn av psykiske helseplager blant barn og unge"

Vil ha en møteplass

– Det nordligste lokallaget i landet er i Bodø, og man ser at det er barn og unge over hele landet som sliter med psykiske lidelser og plager. Vi vil ha en organisasjon alle steder i landet der barn og unge kan være med og dele sine erfaringer, snakke om løsninger, og ha en dialog med politikere om hvordan situasjonen er og hva som bør gjøres, sier Stensland som sammen med venninnen Silje Olsen (19) har gått sammen for å få dette til.

Les også: Øker kompetansen om psykiske traumer

Trenger flere

Men for å kunne starte et slikt lokallag, må man være minst tre stykker.

– Vi vil selvfølgelig ha med alle som vil. Det er ikke et krav om å ha en psykisk lidelse for å være med.

Organisasjonens mål nasjonalt er at barn og unge skal få en bedre psykisk helse. Tall viser at flere og flere unge sliter psykisk.

– Det er også viktig at man ikke bare har fokus på de negative sidene, men også hvordan man kan opprettholde en god psykisk helse eller hvordan man kan mestre psykiske plager, slik at det ikke blir verre. Det kan man få til ved å ha en slik møteplass, sier Stensland.