Da Unge Høyre søndag avsluttet sitt landsmøte med valg av nytt sentralstyre strigråt den nyvalgte Ragnhild Berg Nilsen (20) av lykke.

– Jeg måtte vifte vekk tårene med en blomsterbukett. Bare for noen år siden var det helt utenkelig at jeg kunne bli valgt inn i sentralstyret, men det siste året har det skjedd utrolig mye, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Tromsøjenta Ragnhild (20) blir rådgiver for europaministeren

Satse på unge

– Jeg er den første kvinnen fra Nord-Norge til å bli valgt inn i sentralstyret siden forsvarsminister Ine Marie Eriksen. Det er gøy å gå i hennes fotspor, og det er utrolig morsomt å kunne få påvirke enda mer, fortsetter hun.

– Neste Erna Solberg

Nilsens hjertesak i sentralstyret er å styrke lokalforeningene i Unge Høyre.

– Jeg vil jobbe for å styrke foreningene lokalt. Høyre er et politisk parti og det er politikk vi skal drive på med. Unge Høyre skal være partiets salt, og det starter med ideer hos det menige medlem i Indre Troms Unge Høyre. Vi må dyrke deres ideer og dytte medlemmene fram. Man vet aldri hvem som kan være den neste Erna Solberg eller Børge Brende. Høyre har gitt meg utrolig mange sjanser og sørget for at jeg er der jeg er i dag. Nå skal jeg jobbe for å gi den muligheten til andre, sier hun.

LES OGSÅ – Start russefeiringen etter eksamen

Jobb i regjeringen

Nilsen begynte 2. juni i jobben som politisk rådgiver for Europa-minister Elisabeth Aspaker (H) hvor hun skal jobbe til neste april. Men noen søring skal hun ikke bli.

– Jeg pendler mellom Tromsø og Oslo, og forsøker å være i Tromsø hver helg. Neste april er jeg ferdig i stillingen, og da skal jeg tilbake til Tromsø og fortsette med studiene, sier den fremadstormende politikeren.

Får skryt av lederen

Kristian Tonning Riise er leder i Unge Høyre og er glad for å få med seg Nilsen på laget.

– Ragnhild har markert seg som et stort politisk talent. At hun er rådgiver i regjeringen i så ung alder er en bekreftelse på det. Hun er en tøff og uredd politiker som det blir spennende å få med i sentralstyret.

– Unge Høyre har et lite sentralstyre, for vi vil det skal være stor konkurranse om å komme inn. Det blir mye jobb for dem som klarer det, og det gjør at mange av dem som kommer inn blir hentet inn videre til andre verv og posisjoner. Det er fryktelig vanskelig å spå politiske karrierer, men jeg er sikker på at Ragnhild kan nå akkurat så langt som hun vil, sier Riise.

DELEGASJON: Her er Nilsen sammen med Troms-delegasjonen under landsmøtet. – Nesten alle var på talerstolen, og gjorde en suveren innsats, sier hun.