MELLOMVEIEN: Ifølge gründer og mangeårig styremedlem, Arne Nordøy, er 400.000 kroner overført til helsevitenskap fakultet og øremerket til eldreforskning, mens 105.000 kroner er gitt til hjelpekorpset på Mellomveien.

Avviklingsmøte

Nylig ble avviklingsmøtet avholdt. Dermed var en 25 år lang epoke over.

Stiftelsen Elisabeth-Senteret var hjertebarnet til daværende professor i medisin, Arne Nordøy. Da fylket skulle selge bygningsmassen rundt 1990, fikk Nordøy LHL med på laget. Sammen bladde de opp 6 millioner kroner til gård og grunn.

LHL overtok

Da det ble bestemt at bygget skulle renoveres, trakk stiftelsen seg ut. LHL overtok samtlige aksjer og tok på seg oppgaven med oppgraderingen.

I en kommentar sier Arne Nordøy at han er stolt over det stiftelsen i sin tid fikk til – uten en eneste offentlig krone. Til gjengjeld stilte andre bidragsgivere opp – privatpersoner og bedrifter i byen. De første driftsårene ble det samlet inn 4,3 millioner kroner.

Støttet mange

I tillegg til å drive rehabilitering for byens eldre og personer fra omliggende kommuner, har stiftelsen finansiert en rekke prosjekt innen geriatri – blant annet en egen helsestasjon.