For tiden har det vært særdeles utfordrende for bilister å komme seg rundt omkring i områdene sør for sentrum grunnet flere pågående boligprosjekter og veiarbeid.

Mellomveien vil være stengt lenge, og mange fikk nok hakeslepp da Jens Olsens gate i bakken ved fylkeskommunen opp til Mellomveien nylig også ble sperret.

– Jens Olsens gate åpner igjen fredag i neste uke, så det vil hjelpe litt på. Mellomveien er et pågående VA-prosjekt, så der vil det pågå både sommer og høst, sier Trond Myhre, ingeniør i park- og vei i Tromsø kommune.

JOBBER: I Jens Olsens gate jobbes det nå på spreng. Fredag åpner gaten igjen for gjennomkjøring. Foto: Trond Tomassen

Det samme er tilfelle i Henrik Wergelands vei, der kommunen graver opp hele gata.

ÅPNER SNART: Neste fredag åpner Jens Olsens gate igjen. Foto: Trond Tomassen

– Trafikkavvikling er viktig

Myhre forklarer at alle gravearbeidene skyldes at det er flere pågående prosjekter og at Tromsø har en kort sesong hvor det er mulig å utføre gravearbeid.

– Entreprenører får tillatelse fra kommunen, så de styrer start og slutt innenfor gitte perioder. Trafikkavvikling er veldig viktig for oss, derfor blir det skiltet godt med omkjøringsmuligheter, sier Myhre.

Han er klar over utfordringene for de harde trafikantene.

– Sånn blir det når det pågår så mye gravearbeid. Det er mye som skal gjøres før ferien, sier han.

Det er ifølge Myhre ikke fritt frem for entreprenørene å stenge gater.

– De får ikke lov til å stenge hvilken som helst gate. Vi forsøker å skape minst mulig bry for trafikantene og koordinere dette på beste mulig måte, forklarer han.

Strandveien åpnes

Myhre anbefaler tromsøværingene å gå inn på nettstedet tromso.gravearbeider.no (ekstern lenke) for å få en oversikt over pågående gravearbeid med start- og sluttdato.

LUKKES: Nå er det stengt ved Strandveien med omkjøring via Bjørnøygata. Neste fredag stenges Bjørnøygata (til høyre), mens Strandveien (til venstre) åpnes igjen. Foto: Trond Tomassen

Strandveien har vært stengt den siste tiden med omkjøring via Bjørnøygata.

– Neste fredag åpner Strandveien igjen, men da stenges Bjørnøygata, sier Myhre.

Forklaringen er nybygget i teaterkvartalet.

– Så fort det kommer et nytt bygg, blir det automatisk en del gravearbeid i gatene rundt. Det skal legges rør og nye fortau, for det har kommunen pålagt når det kommer et nybygg, påpeker Myhre.

Alfheim-krysset

Bilister har vært frustrerte over mange stengte veier, men flere veier åpner snart igjen.

• I Alfred Eriksens gate, hvor den møter Mellomveien like ovenfor St. Elisabethsenteret, har det pågått arbeid. Men ifølge kommunens oversikt vil veien åpnes i dag - torsdag.

ARBEID: Neste uke skal gravearbeidet være ferdig her mellom Røstbakken og Mellomvegen. Foto: Trond Tomassen

• I krysset Kirkegårdsveien-Alfheimvegen har det har vært begrenset med gjennomkjøring en god stund, men ifølge kommunens oversikt vil arbeidet være ferdig innen 30. juni, altså neste torsdag.

BEGRENSET: Det har vært begrenset gjennomkjøring opp Kirkegårsvegen. Neste uke åpnes det igjen. Foto: Trond Tomassen

– Det avhenger litt av været, men hvis det er tørt vil vi være ferdig med asfalteringen i løpet av uka, opplyser prosjektleder Sjur Melsås.

BEGRENSET: Det har vært begrenset gjennomkjøring ned Kirkegårsvegen. Neste uke åpnes det igjen. Foto: Trond Tomassen