Se video i vinduet øverst! (Konserten begynner fire minutter inn i videoen)

Det var ikke måte på hvor hardt Violet Road og Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester slo fra seg torsdag kveld under Festspillene i Nord-Norge.

Konserten, som ble utsolgt på bare åtte minutter, ble en stor opplevelse for både publikum og bandet selv.

– Det var så storartet som det faktisk kan bli, sier gitarist Halvard Rundberg, som sammen med bandet, fortsatt er helt oppe i skyene dagen etter selve konserten.

130 stykker på scenen

Det er første gang Violet Road gjør konsert sammen med et symfoniorkester (for utenom en låt under åpningen av Sjakk-OL). Konseptet har gitt mersmak, og bandet åpner nå for å legge ut på en miniturné sammen med NOSO.

– Vi vil veldig gjerne gjøre dette igjen. Det er en unik opplevelse som vi vil huske resten av livet. Når du får muligheten til å gjøre det sammen med de vanvittig flinke musikerne i NOSO vil du bare tilbake. Vi håper at Tromsø, Bodø og Oslo vil få oppleve det samme som ble gjort i Harstad, sier Rundberg.

Saken fortsetter under bildet!

HARSTAD KULTURHUS: Slik så det ut da Violet Road spilte sammen med NOSO under Festspillene i Harstad.

Han forteller at veggen av musikk som traff publikum på ett tidspunkt besto av over 130 musikere på scenen.

– Mot slutten hoppet Julie (Alapnes journ.anm.) og Harstad Mannskor inn. Da klikket det helt, sier Rundberg, som berømmer det tekniske teamet som sto bak den massive produksjonen.

Live-plate og video

Og guttene vet å forevige øyeblikk. Ikke bare i sin egen hukommelse, men også på video- og lydopptak.

Med seg på lasset hadde de fotografene Daniel Mikkelsen og Carl Christian Lein Størmer, som blant annet står bak musikkvideoen «Bicycle» fra Byscenen i Trondheim.

– Det vil komme noen videoer fra kvelden i løpet av kort tid slik at folk skal få sett litt av konserten. Vi skal i tillegg sette oss ned og høre på opptakene, så ser vi hva det blir ut av det. Vi har bare rukket å høre litt nå, men det låter ufattelig bra.

– Det er vel på høy tid at det kommer en liveplate fra dere nå?

– Vi har mye i gjære, men en «in symphony»-plate hadde vært kult!

Violet Road drar direkte videre på en sommerturné som inneholder 25 festivalspillinger.