Her har de flyttet på parkeringsplassene

Smørtorget ville ha uteservering, så kommunen flyttet parkeringsplassene fra Austad-bygget.

FLYTTET: To av handikapplassene utenfor Austad-bygget (til høyre) flyttes nå til Killengreens gate (til venstre).   Foto: Carina Hansen

nyheter

To av handikapplassene utenfor Austad-bygget er nå flyttet til Killengreens gate, utenfor Pastafabrikken. Dette skjer etter at Smørtorget tok kontakt med Tromsø kommune og forespurte en flytting.

– De kontaktet byutviklingssjefen fordi de ønsker å starte opp uteservering. Dette så vi på som et godt tiltak for byrommet, og valgte derfor å innfri forespørselen, opplyser trafikkingeniør hos byutvikling, Tobias Lustig.

Fire plasser forsvinner

Dette vil føre til at fire av de vanlige parkeringsplassene i Killengreens gate forsvinner.

– Handikapplassene krever et større areal, så vi var nødt til å fjerne fire av plassene i Killengreens gate for å få plass. Dette bør dog ikke være noe problem for vanlige bilister, ettersom det finnes godt med parkeringsplasser i nærområdet, sier Lustig.

Glemte å informere

Flyttingen gikk for øvrig ikke helt smertefritt, ettersom kommunen glemte å informere Tromsø Parkering om endringen.

– Jeg fikk en telefon fra den første vakta der som var passe forvirret. Vanligvis får vi beskjed om slike ting, men denne gang hadde vi ikke hørt noe, forteller vaktleder i Tromsø parkering, Sten Storvestre.

Trafikkingeniør Lustig sier dette skyldtes en glipp.

– Vi gjorde en liten tabbe og glemte å informere de, men dette er klarert nå, konstaterer han.

Ikke de eneste

Plassene ved Austad-bygget er heller ikke de eneste handikapplassene som har blitt flyttet i det siste. Plassene ovenfor Den katolske kirken er flyttet til øversiden av Rådhuset, mens det er kommet nye handikapplasser utenfor NAVs nye lokaler.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter