Det var et kjipt syn som møtte Ingvill Fossheim da hun skulle besøke nyttehagen Dyrk i formiddag. Hagen, som inneholder spiselige planter til flerfoldige tusenlapper, var blitt raidet av tyver i løpet av natten.

– Jeg var innom der i går kveld rundt midnatt og da så alt fint ut, men det var et annet syn som møtte med da jeg kom dit i 13-tiden i dag. Noen har vært innom og spadd opp en betydelig mengde av plantene våre. Det er stjålet for tusenvis av kroner, forteller Fossheim.

– Det er bare utrolig trist, legger hun til.

POLITIANMELDER: Ingvill Fossheim sier hun ikke har noen stor tro på å oppklare saken, men vil likevel politianmelde forholdet.

Stjeler fra barnehager

Fossheim håper de skyldige velger å returnere med plantene.

– Alle kan dyrke i hagen vår, og vi har barnehager og familier som bruker den jevnlig. Det vil aldri være aktuelt å gjerde den inn, så vi er avhengige av at folk respekter hagen. Derfor håper jeg de som har gjort dette kan gi plantene tilbake, sier Fossheim, som er klar på at hun vil anmelde forholdet.

– Dette er jo tyveri, så jeg er nødt til å anmelde det hvis ikke plantene returneres. Jeg regner ikke med vi får noen oppklaring, men det er en prinsippsak, konstaterer Fossheim.

RAIDET: Nesten alle kassene hadde blitt røvet for planter.

Var trolig planlagt

Hun vil ikke spekulere i hvem som kan ha stukket av med plantene, men ting kan tyde på at tyveriet var planlagt.

– De hadde gravd opp plantene helt ned til røttene, så de ville åpenbart ha med seg hele planten. Det er også stjålet såpass mye at det må ha vært flere personer med på det, sier hun.

SPADD OPP: Det var store hull igjen etter plantene da Fossheim kom til hagen i morges. Hun har brukt søndagen på å rydde opp etter tyvene.