Søndag er endelig sola tilbake i full prakt på Tromsø-himmelen og både turister og tromsøværinger nøt varmen i sentrum i dag. Og meteorologen har en ekstra god nyhet for solhungrige tromsøværinger som trenger en god start på uka.

– På mandag får vi over 20 grader i Tromsø, forteller meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Se bildeserie av godværet øverst i saken!

Fineste siden mai

Ifølge yr.no sine oversikter over været i Tromsø, har det ikke vært målt over 20 grader i Tromsø siden i slutten av mai.

30. mai ble det målt 21,7 grader.

Les mer: Slik var mai-været

Én dag med sommersol

Dessverre ser det ikke ut til at det gode været vil vare særlig lenge.

– Det blir definitivt finest vær søndag og i morgen, men det blir bare knallvær fram til mandag kveld. Natt til tirsdag kan det bli regn og tirsdag vil temperaturen ligge på 12–13 grader, forklarer Robertsen.

Les også: Lei regnværsdager? Dette kan du finne på i Tromsø

– Det blir vel ikke like hustrig vær som vi har hatt tidligere denne uka?

– Neida, det blir ikke like surt som forrige uke. Det blir det ikke før til helgen. Temperaturen detter ned mot 10 grader utover uka og det vil bli sol og regn om en annen. Det blir enda verre til helgen. Da blir det surere vær og vi får et lavtrykk som kommer med nordavind og regn. Så det blir egentlig skikkelig kjipt vær.

Les også: Dette er Tromsøs 10 beste fiskeplasser (iTromsø Pluss)

– Vi vet jo hvor vi bor

Men Robertsen vil likevel ikke spå bare dårlig sommervær.

– Neida, det er jo ei hel uke til. Vi vet jo hvor vi bor, så været kan forandres. Men slik det ser ut akkurat nå, så er det ingen sommer i sikte – bortsett fra på mandag.