iTromsø skrev i begynnelsen av mai om de to rullestolbrukerne som ble avvist ved turistattraksjonen Fjellheisen på grunn av manglende seler, som skal benyttes ved en eventuell nødssituasjon.

Mandag, da sola ga temperaturer opp mot 25 grader, skulle rullestolbrukerne fra Omsorgstjenesten Langnes på nytt forsøke seg på en tur opp med de nye gondolene. Nå skiltet nemlig Fjellheisen med at selene var på plass.

Fryktelig spent

– Det har vært god stemning på jobb i dag. Det var så vidt vi fikk i dem middagen, sier Joakim Einebakken Nilsen (21), som er assistent ved omsorgstjenesten.

– Du merker at de setter pris på disse små tingene. Det betyr nok veldig mye for dem og det har vært mye glede i dag, og det er veldig givende for oss også, sier Nilsen.

LES OGSÅ: – Veldig beklagelig

Han forteller at pasientene er på utetur hver dag, om været tillater det, men en tur med Fjellheisen er ikke hver dag de får.

– Vi er ofte i Telegrafbukta, på fisketur også videre. Nå håper vi det blir flere turer her.

Oppfyller kravene

Ved Fjellheisen er de også lettet over at selene, som brukes ved evakuering av gondolene, er på plass. Kravene er at en som ikke kan holde seg fast ved egen hjelp skal kunne festes i seler.

– Det er fantastisk at heisen er åpen for alle. Tilpassingen på selene er nå utbedret, sier daglig leder ved Fjellheisen, Tom Schreuder.

Gjengen fra Omsorgstjenesten Langnes var på totalt 13 personer. Selv om gondolene bare tok to rullestoler av gangen, la ikke det en demper på opplevelsen til pasientene og assistentene.

– De er strålende fornøyd og det er godt å se smilene på alle her. Vi gleder oss allerede til neste tur, sier Johanne Grov Eilertsen, som er assistent ved omsorgssenteret.