Flybanen til Airbusen var det flere iTromsø-tipsere som la merke til. Noen trodde flyet slet med å lande, men det viste seg å være øvelsesflygning. 
            (Foto: Skjermdump Flightradar24.com)

Flybanen til Airbusen var det flere iTromsø-tipsere som la merke til. Noen trodde flyet slet med å lande, men det viste seg å være øvelsesflygning. Foto: Skjermdump Flightradar24.com

Airbus på testtur i Tromsø

Airbus trente sine piloter på "Low approach". Det var det mange som la merke til.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

iTromsø fikk onsdag ettermiddag inn flere tips om at en Airbus A320 hadde forsøkt å gå ned for landing på Tromsø lufthavn to ganger, men lettet igjen i begge tilfellene.

Flere spekulerte i at flyet ikke klarte å lande, noe som ikke viste seg å være tilfelle.

– Neida, det er ikke noe dramatikk i dette. Det er Airbus som tester fly og trener piloter på flygning i arktiske strøk. I den forbindelse gjorde de to "low approaches", en landing der flyet ikke fysisk lander, forteller driftssjef på Tromsø lufthavn, Stein-Idar Henriksen.

LES OGSÅ: Nå blir det direkterute fra Tromsø til Frankfurt (iTromsø pluss)

Det skal ha vært et fly uniformert med Lufthansa-logo som Airbus brukte til øving, ifølge en iTromsø-tipser. Her er et lignende fly tatt ved en annen anledning. Foto: Aleksander Markin

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: