6. juni startet turen fra den sveitsiske byen Basel. 30. juni skal de være framme på Nordkapp før de kjører tilbake til Sveits, der planen er å være hjemme igjen 10. juli. Onsdag var han innom Tromsø.

– Vi er 15 veteranbiler totalt og en følgebil med på denne turen, sier Hans Flückiger til iTromsø.

Turen i år har fått navnet «Viking Rally». De siste 20 årene har Flückiger holdt på med veteranbiler.

– Jeg har kjørt mange forskjellige biler, og dette blir en helt annen type ferie. Det er en annen måte å komme i kontakt med folk på. Det blir en virkelig kulturreise, for vi møter alltid folk som vil ta bilder eller prate om bilen, sier den 73 år gamle sveitseren.

Mye vedlikehold

Hver dag legger de 15 bilene bak seg mellom 150 og 300 kilometer. Flückiger anslår at turen totalt er på rundt 7.500 kilometer.

– Vi kjører minst en langtur i året, enten på våren, sommeren eller høsten. I 2013 kjørte vi fra Istanbul til Shanghai. Den turen var på 17.000 kilometer, forteller 73-åringen.

Med sin kone gjennom de siste 46 år årene, Ariane, har Hans Flückiger lagt ut på den lange turen med sin gamle Citroën 1952-modell, samme bil han også kjørte til Kina med.

– Karosseriet er bygget i perioden 1932-56. Hver gang vi har vært på en reise får alltid bilen en solid overhaling av en venn av meg som er mekaniker. Han fikser motoren og skifter olje, sier Flückiger, som har hatt denne bilen i 16 år.

Nord-Afrika

I Norge har han kun vært en gang tidligere.

– Jeg elsker Norge. Det er et nydelig land. Sist jeg var her kjørte vi gjennom Finland og dro tilbake med båt fra Honningsvåg, så dette er første gang vi er i Tromsø.

I løpet av de siste årene har den gamle Citroënen også tatt dem til Tunisia.

– Vi var i Nord-Afrika og kjørte fra Sveits til Tunisia.

For de siste syv årene har de vært en hel vennegjeng fra Sveits som har tatt de lange veteranbilturene.