I fjor etterlyste Buktafestivalen et gammelt naust som de kunne bruke i forbindelse med salg av fiskekaker. I år jakter de på en gammel sjark som kan doneres til festivalen.

– Den må kunne hentes av oss. Det er vel de eneste kriteriene, sier festivalsjef for Buktafestivalen, Lasse Lauritz Pettersen.

Tok helt av

Samarbeidspartner Norges Råfisklag er svært fornøyd med at Bukta legger sin sjel i identiteten på festivalen og formidlingen av fisk.

– Vi er så heldige at vi har en Buktafestival som gjør ting skikkelig og som tar hensyn til hvor de er lokalisert, sier Lise Mangseth, markedssjef i Norges Råfisklag.

Hun mener at det handler om selve totalopplevelsen når man dekorerer festivalområdet med både naust og sjark.

– Å bevege seg i et kystmiljø blir fantastisk flott. Tilbudet med fiskekaker i fjor tok fullstendig av, men det var et mellommåltid. Med boknafisk snakker vi et helt middagsmåltid, sier Mangseth.

Festivalmat

Matleverandøren Kjøkkensjefen står bak leveringen til Buktafestivalen, og det måtte litt drodling og prøving til før de kom fram til det endelige produktet.

– Det er ekte boknafisk fra Lofoten. Vi har laget en mos med midnattssolmodnede poteter med litt gulrøtter i, mye boknafisk, smør og fløte, og så har vi spesialkvernet bacon på toppen, sier Bengt Gøran Thorbjørnsen fra Kjøkkensjefen.

– Dette smaker godt! Vi er kjempefornøyde, sier festivalsjefen, som er overbevist om at boknafisken kan bli en slager på Buktafestivalen.

– Jeg tror at dette er første gang det blir servert boknafisk på festival. Vi skal ikke ta lettvinte løsninger, men heller utfordre oss selv. I dette tilfellet ved å selge boknafisk fra en sjark, som blir noe av det første du ser når du kommer ned i Bukta.