Det er mange ideer på bordet i kommunen som omhandler utvikling av ett av Tromsøs mest populære turområder.

– Vi er i en veldig tidlig fase, men vi jobber altså med ulike tiltak som er i tråd med det påbegynte arbeidet på Fløya, sier byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg.

Selv om arbeidet er på idéstadiet, er det noen hovedpunkter det foreløpig jobbes med.

– Vi ønsker å etablere lave treveier som er godt tilpasset terrenget som har et naturlig utseende. Da får sårbar fjellvegetasjon i området mulighet til å reetablere seg fordi man kanaliserer trafikken, og så blir området tilgjengelig for rullestolbrukere og andre som ikke like lett kommer seg fram. En lav kant mot hellende terreng vil gi økt sikkerhet. Vi vil også anlegge flere benker og infotavler integrert i treveistrukturene, forteller Løkholm Ramberg.

Ingen finansiering

Ifølge byråden er det utarbeidet skisser og bilder av hvordan det kan bli seende ut, men det mangler enda en del – blant annet når det kommer til finansiering

– Det er ikke bevilget noe midler til prosjektet enda, og i hvor stor grad dette er gjennomførbart, avhenger også av økonomien i andre prosjekter. Derfor er det litt uvisst hvordan dette blir, men vi håper og tror at vi skal få det til, sier Løkholm Ramberg.

Hun forteller at målet er å utvide mulighetene for rullestolbrukere og utvide utsiktspunktene, samtidig som man tar vare på naturen i området.

– Det er et veldig spesielt område med kalkholdig jord, som gjør at det er en del sjeldne arter der. Det har vi et særskilt ansvar for å ivareta. Klarer vi det, vil hele området bli mer tiltalende. Nå blir jo området så mye brukt at vi av denne grunnen alene burde gjøre noe.

Vil ta tid

Et poeng med arbeidet er dessuten at det skal se naturlig og pent ut.

– Det skal ikke være en installasjon, men samtidig skal det bedre turopplevelsen. Området oppe ved heishuset og Storstein er jo ett av områdene det er viktig å gjøre universelt tilgjengelig, så det er det på tide at vi gjør.

Prosjektet ligger imidlertid et lite stykke fram i tid.

– I første omgang skal vi ferdigstille sherpastien, og den blir nok klar tidligst neste år, så dette prosjektet må komme etter det. Det er jo som med arbeidet med Tromsø-marka: Det må jobbes kontinuerlig og over tid, sier Løkholm Ramberg.