Under dagens ekstraordinære byrådsmøte vedtok byrådet at all skyting i Tromsdalen skal opphøre 1. september. Dette ble vedtatt på bakgrunn av nylige eksterne juridiske vurderinger, som sier at aktiviteten som har pågått der siden 50-tallet ikke er lovlig.

Torstein Myhre uttalte torsdag formiddag at han mente veien å gå videre, er å anmelde kommunen.

Les saken her: Vil anmelde kommunen til tross for skytestans

- Vi er fornøyde med et vedtak om skytestans, det er det viktigste. Vi er derimot ikke så fornøyde med at ulovlighetene får fortsette frem til 1. september, John Pedersen, leder i Tromsdalen bydelsråd.

Han frykter at konfliktnivået vil øke.

- Vi vil bidra med konkrete opplysninger og informasjon for å prøve å roe ned situasjonen, men det er noe vi frykter kan skje, sier Pedersen.

Uaktuelt å anmelde

Ifølge Johansen er det helt uaktuelt å anmelde kommunen, slik Myhre uttalte at man bør.

- Vi har vært i kontakt med byrådet, som er veldig innstilte på å få stoppet skytingen, også på tross av en rettssak, hvis det kommer, sier han.

Bydelsrådet ønsker å jobbe sammen med kommunen i en god dialog for å få kontroll på situasjonen.

- Under møtet vi hadde der vi diskuterte dette, hadde vi besøk fra byrådet. Der kom det frem at de ønsker innspill om hvilke fysiske tiltak som kan få stoppet skytingen. Det kan være å ta bort bommer eller å fjerne muligheten for å kjøre inn på Turistvegen, sier Johansen, og forteller at bydelsrådet vil følge opp saken.

Skulle vært tidligere

Tidsmessig skulle bydelsrådet med Johansen i spissen ønske at det hadde blitt satt en dato før 1. september.

- Det er klart vi skulle ønske at det ble en tidligere dato for ikke å belønne skytterne for det de har holdt på med. Noen av tiltakene som minimaliserer skytingen, er å fjerne en del av det som står oppe på banene. Samtidig er det en langsiktig sak som må jobbes med, sier Johansen.