Torgsenteret: – Jeg har kjempet med dette i to år nå og håpet i det lengste at jeg skulle klare å leve med det. Det siste året har jeg imidlertid gradvis innsett at det ikke er mulig, sier innehaver av Lillians Blomsterservice på Torgsenteret, Hanne Hagen, skuffet.

– Ballet på seg

Etter å ha jobbet på blomsterbutikken i flere år, tok hun for to år siden over driften av forretningen. Dette var omtrent sammenfallende med at allergien, som hun har slitt med siden hun var liten, forverret seg kraftig.

– Jeg har hatt pollenallergi siden jeg var åtte-ni år gammel, men de siste årene har jeg ikke lenger bare vært dårlig i pollensesongen. Jeg har vært konstant syk, forteller 30-åringen, som dermed ante at det ikke bare kunne være bjørk og timotei hun reagerte på.

– Det ballet bare på seg med plager i øye, nese og hals, eksem og astma, sistnevnte noe jeg ikke hadde vært plaget med siden jeg var i tenårene. Det ene problemet avløste det andre, så til slutt gikk jeg til legen der det ble tatt en rekke blodprøver for å finne ut hva jeg reagerte på, forklarer hun.

Hadde ikke noe valg

Resultatet var nedslående. Det viste seg nemlig at Hagen var allergisk mot blomster – noe som ikke er forenelig med jobben som blomsterdekoratør og innehaver av en blomsterforretning.

– Det første jeg tenkte var at dette går jeg ikke med på. Dette skal vi bli to om. Jeg prøvde derfor å overse symptomene, forteller Hagen når iTromsø besøker henne i butikken, dagen etter at hun har offentliggjort på butikkens Facebook-side at hun ikke lenger kan drive forretningen.

Med plager som hun selv beskriver som helt uutholdelige, har hun sakte, men sikkert kommet fram til den erkjennelsen at hun er nødt til å gi opp jobben.

– Jeg har gått utrolig mange runder med meg selv, men til slutt følte jeg at kundene mine fortjente mer enn jeg kunne gi dem, påpeker Hagen.

Hyggelig naboskap

Nå håper hun derfor inderlig at noen andre vil gripe muligheten det er å drive sin egen butikk og ta over driften av blomsterforretningen.

– Selv om det er en liten butikk som står utenfor kjedene, har vi faste kunder og faste avtaler. Dessuten er det kjempekoselig å jobbe her, med hyggelige naboer og godt samhold blant de andre som driver butikk på Torgsenteret, forklarer hun.

Selv om plagene hun opplever er omfattende, gir hun seg ikke riktig ennå.

– Jeg blir i alle fall å holde åpent ut august. Forhåpentligvis har jeg funnet noen som kunne tenke seg å overta driften innen da, sier Hagen, som til høsten må se seg om etter en annen jobb.

– Drømmejobben er faktisk å bli vasker. Det ser så utrolig deilig ut å vaske og høre på musikk!

Trenger NY INNEHAVER: Lillians Blomsterservice i Torgsenteret trenger en ny innehaver. Foto: Haakon Steinmo