– Vi har ennå ikke avklart noen løsning for hvordan vi kan få det til, men vi ser det som helt naturlig at det skal inn et gratis trådløst nettverk ved anlegget, forklarer daglig leder ved Tromsø Alpinpark, Rune Kufaas.

Spre informasjon

Han forteller at de vil benytte et eventuelt trådløst nettverk til å spre informasjon til kundene, samt se på muligheten for å kjøpe heiskort via app.

– Vi kan for eksempel logge inn på en profil på en app og kjøpe heiskort der, sier han.

– Vi ønsker også å være god på informasjon om snøskred. Det vi ser for oss er at når man kommer bort til anlegget, får man tilbud om å koble seg på det trådløse internettet. Dersom de kobler seg på, så kan vi sende ut pushvarsel til de som har appen. Her kan vi blant annet få inn forskjellige tilbud og informasjon om kurs som vi har, sier han.

– Vil være på plass i løpet av høsten

Videre opplyser han at nettverket ikke vil være tilgjengelig i hele anlegget, men på et begrenset område.

– Det vil være tilgjengelig i nedre del av anlegget, ved kafeen, sier han.

Nå er Kufaas i gang med å se på tekniske løsninger og kostnader for å få gjennomført prosjektet. Til tross for at de er langt fra mål, er han helt sikker på at trådløst nett vil være på plass innen kort tid.

– Vi skal ha det på plass i løpet av høsten, konstaterer han.

Kufaas forteller at han allerede vært i dialog med kommunen, som er eier av alpinanlegget.

– Spørsmålet er om vi kan få til et samarbeid med kommunen. Det kan være en hyggelig gest for tromsøværingene, sier han.

Vil vurdere det

Ordfører Kristin Røymo synes tanken om et gratis nett i anlegget høres ut som en god idé.

– Vi er på vei inn i den digitale tidsalderen med et vanvittig tempo. Behovet for å utvikle apper og sende digital informasjon, som for eksempel informasjon om skredfare, er stort. Dette med snøskred er jo en stor utfordring i Tromsø, hvor det er mange sårbare området, blant annet i Kroken, sier Røymo.

– Vi vil diskutere en slike sak med alpinparken dersom de kommer med en søknad. Men jeg kan ikke love noe, sier hun.

Likevel ser hun også utfordringer knyttet til et gratis trådløst nett i området.

– Det er en viss fare for at det blir «spist» opp av andre brukere i området. Men det er absolutt noe man bør vurdere, sier hun.