STRANDGATA: Bak den nye baren står Lise Lotte Håndstad og to andre bartendere ved Tromsø Jernbanestasjon.

– Vi kom opp med en ny idé til sjefen om hva vi kunne gjøre med uteterrassen. Nå har vi stått på og jobbet i flere måneder med å snekre møblene selv og gjøre alt klart for å ta imot gjester, sier Håndstad til iTromsø.

Tropisk stemning i «Nordens Paris»

Det var sommeren 2014 at Tromsø Jernbanestasjon åpnet uteservering på en takterrasse i bakgården. Nå har uteserveringen fått nytt liv, og går under navnet Terrassen.

– Det har vært uteservering der før, men nå har vi tatt litt tak i det og gjort noe mer ut av plassen. Vi har laget en terrasse med skikkelig bakgårdsfølelse og tropisk stemning i «Nordens Paris».

Håndstad forteller videre at takterrassen har 60 sitteplasser.

– Det er ikke alltid det beste været å sitte ute i her i Nord-Norge, men vi har hengt opp store seil som skjermer for vær og vind. Tanken er at Terrassen holder åpent så lenge været tillater det utover høsten, sier bartenderen.

– Handler om å vise fingeren til været

Håndstad forteller at de satser på å ha både temakvelder, eventer, musikk og konserter på Terrassen.

– Vi ønsker å skape et sted med god stemning og gode drinker.

Den nye baren holder åpent fredag og lørdag hver uke, men også i ukedagene dersom været tillater det, eller det passer seg med en konsert midt i uka, forteller Håndstad.

– Det er ikke så mange bakgårder som dette i Tromsø, og vi ville lage noe litt annerledes enn hva man har ellers i byen. Vårt ønske er å få ting til å skje. Sommeren her er kort, men da er det også viktig å lage liv og gjøre noe ut av den tiden mens den varer, utdyper hun, og fortsetter:

– Det handler om å drite i været og vise det fingeren en gang iblant.

Alle velkomne

Lørdag sparkes altså det hele i gang med en åpningsfest med tropisk stemning og tropiske rytmer, ifølge Håndstad.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan Terrassen har blitt, og har fått gode tilbakemeldinger og hjelp fra gjester og andre. Nå gleder vi oss til åpningsfest, og det er viktig for oss at alle føler seg velkomne her, sier bartenderen.