Bjørkås Terrasse: – Det er så avslappende å sy, men jeg tjener jo ingen penger på dette. Det tar vanvittig mye tid, så det er vel heller slik at jeg akkurat får dekt inn pengene jeg bruker på stoff, forklarer Ingvild Holm.

Tok opp hobbyen

Trebarnsmoren fra Tromsø jobber til daglig som lege ved Åsgård, men har alltid hatt en interesse for å sy.

– Da jeg var 12 år fikk jeg symaskin fra foreldrene mine, så da startet jeg med å sy litt klær til meg selv. Før den tid brukte jeg også å sy dukkeklær, forklarer Holm.

Det var imidlertid først da 40-åringen var hjemme i mammaperm med yngstedatteren Smilla som nå er seks år, at hun for alvor tok opp hobbyen fra barndommen.

– Bortsett fra strømpebukser og sokker og slikt, lager jeg mesteparten av klærne som Smilla går i. Ofte velger hun selv ut hvilke stoffer hun vil ha, forklarer Holm.

Hun syr også klær på bestilling fra andre.

– Det er for det meste venner og kolleger som bestiller klær hos meg, så jeg vil ikke kalle dette for en business, akkurat, påpeker Holm beskjedent.

Fargerike barneklær

I fjor opprettet hun imidlertid Facebook-siden Ingvilds barneklær der hun legger ut info og bilder av klærne hun syr og der interesserte kan legge igjen bestillinger. I tillegg selger hun klærne via Epla.no, et nettsted for kjøp og salg av håndlagde og andre unike ting.

– Men først og fremst syr jeg barneklær som jeg selger på «Et marked», designmarkedet på Workinnmarka skole som avholdes i november hvert år, forklarer Holm.

Barneklærne hun syr er som regel fargerike og består av morsomme mønster eller figurer.

– Stofflykke på Kvaløysletta har mye fint stoff. Ellers handler jeg mye på nettbutikker. Jeg lager nesten ingen klær som er like, påpeker hobbysyersken.

Nytt prosjekt

Selv om Holm stortrives med å sy barneklær, har hun ingen tro på at dette kan bli et levebrød.

– I og med at jeg trives så godt med prosessen, vil jeg sy klærne selv. Det betyr imidlertid at det går med utrolig mye tid. Dermed kommer jeg neppe til å tjene penger på dette. Skulle prislappen reflektert tiden jeg bruker på dette, ville plaggene blitt altfor dyre, forklarer hun.

Det hindrer henne imidlertid ikke i å satse friskt på hobbyen.

– Nå har jeg faktisk et nytt prosjekt på gang sammen med to av mine kolleger. Vi har gått i gang med å sy boksershortser for menn, der farerike mønster og gale dyr er stikkordet. Kolleksjonen skal hete «Naughty baboon», avslører Holm.