Et lite steinkast nedenfor Alfred Hansens vei, under Tromsøbrua står en nedslitt campingvogn uten eier. Vinduene er knust og alt fra kattestativ til propanflasker ligger rundt campingvognen.

– Ser ikke ut

Dette har ført til problemer blant campingvognens nærmeste naboer.

– Vognen har stått der i omtrent ett år. Det ser ikke ut, forteller Fabian Morris (37).

Han har nylig flyttet fra nabolaget, men har barn som enda bor der.

– Det er jo farlig for ungene som går rundt der. Hvem vet hva de kan finne.

Han forteller de har sagt fra til kommunen, uten at noe har skjedd.

– Ekskjæresten min har ringt til kommunen og sagt fra om campingvognen. Jeg skjønner ikke hvor den ikke har blitt fjernet, sier 37-åringen.

– Må stå på kommunal grunn

Henrik Romsaas, rådgiver for park og vei i Tromsø kommune, husker at han har fått inn melding på campingvognen.

– Hvis det er samme campingvogn så vet vi om den. Akkurat da var vi mest interessert i å vite om det bodde noen i den.

– Hva kommer dere til å gjøre nå?

– Aller først er vi nødt til å sjekke om den står på privat eller kommunal grunn, så må vi nesten ta det derfra. Dersom vi blir nødt til å fjerne den, så vil det bli en stor kostnad for kommunen, sier Romsaas.

– Hva kommer det av?

– Såkalt herreløst avfall er det kommunen som må betale for å fjerne. Mitt ønske, som jeg regner med også blir delt av kommunens ledelse, er at vi får sporet opp eieren, og den personen dermed får regningen.

– Bra folk sier ifra

Romsaas legger til at det er bra folk sier fra om ulovlig camping eller dumping av søppel.

– Vi får inn en del meldinger om ulovlig camping. Det som ofte slår meg er at folk har bodd ulovlig i lang tid når vi først får beskjed om det. Det virker som om kommunen ikke har tilliten til folket når det kommer til at vi kan jobbe raskt. Jeg skulle ønske folk var flinkere til å si fra når noen tar seg til rette. Dette gjelder ikke bare ulovlig camping, men også dumping av søppel og slikt. Det er bedre at folk sier fra én gang for mye enn én gang for lite, men det er trist at folk gir oss beskjed om at det har vært sånn i månedsvis.