Ida Jakobsen er daglig leder i Tromsø camping og melder om en god sommer for campingplassen.

– Det har gått strålende i sommer! Bobilsletta er hundre prosent fullbooka, og det blir den nok ut august. På hyttene har vi et belegg på mellom 80 og 90 prosent.

Ifølge Jakobsen er det campere fra mange land i Europa, men akkurat nå er det flest nordmenn på campingplassen.

Sjakktrekk

Sjakk-NM har vært god business for campingplassen.

– Fullbookingen av hyttene er langt på vei på grunn av sjakk-NM. Også for to år siden under sjakk-OL merket vi at vi fikk leid ut mange hytter, forteller Jakobsen.

Familien Hausken er blant dem som har kommet kjørende for at familiens yngste og eldste barn skal få delta i NM.

– Vi kjørte fra Ålesund og tok ruten via Trondheim, Bodø og Lofoten. Planen er å bli værende her til søndag, sier Leif Arne Hausken.

Både han og Solveig Skrede Hauske, som har vært i byen siden forrige torsdag, er svært fornøyde med campingplassen.

– Det er en fin campingplass. Vi skulle gjerne hatt en lekeplass eller noen lekeapparater til ungene, men det er flott her. Neste gang må vi vel kanskje belage oss på å ta med mer klær, sier Hauske og refererer til det noe skiftende sommerværet den siste uken.

Gode tilbakemeldinger

iTromsø skrev tidligere i vår om renoveringene og den nye baren til Tromsø camping.

– Vi får tilbakemeldinger av gjester som forteller at vi er Norges fineste og mest moderne campingplass. Det synes vi er veldig hyggelig. Nå har vi klatret opp til andreplassen av 69 overnattingssteder på Tripadvisor i Troms, som vi er godt fornøyd med, sier Jakobsen.

Dårlig vær har ikke satt noen stopp for campingfolket

– Nei, før fellesferien merket vi kanskje litt dårligere dekning når det var dårlig vær. Men fra ut i juni har campingsletta vært helt utsolgt.