THE EDGE: I 2015 opplevde Tromsø rekord i antall turister. Det har ført til at Clarion Hotel The Edge ønsker å ta inn flere lærlinger.

Dersom de ikke finner dem i Tromsø, ser de ikke bort fra at de kommer sørfra.

– Nå har man opplevd et overskudd i antall lærlinger i reiselivsnæringen i Oslo. Jeg håper de søker om lærlingplass hos oss. Vi føler vi har et stort ansvar når det kommer til å ta imot lærlinger, forteller Øyvind Alapnes, som er administrerende direktør på Clarion Hotel The Edge.

Elever på videregående skoler blir som regel lærlinger i en alder av 18 år. Alapnes tror ikke den unge alderen hemmer lærlinger fra sør til å flytte nordover.

– Ungdommer på den alderen flytter jo utenlands. Vi er som en stor familie på The Edge, og får ofte inn nye ansatte som ikke er fra byen. Vi er en godt sammensveiset gjeng, sier Alapnes.

– Ni av ti som har turt å flytte hit for å jobbe, har ikke angret. I tillegg er Tromsø en flott by.

LÆRLING: Maia Workinn (20) er én av tre lærlinger på Clarion Hotel The Edge. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Næring i vekst

Per dags dato har Clarion Hotel The Edge tre lærlinger. En av dem er Maia Workinn (20) som startet lærlingtiden i resepsjonen 1. juni i fjor.

– Jeg tror ikke tromsøværingene vet hvor stort nordlyset her egentlig er. I fjor var det rekord i reiselivsnæringen, og den rekorden kommer til å bli slått i år. Da trenger man flere i reiselivsbransjen, sier Workinn.

– Jeg tror at om et par år så vil Tromsø være noe alle i Europa snakker om. Det er synd ingen ser mulighetene i denne bransjen.

VOKSER: Maia Workinn (20) mener reiselivsbransjen er en bransje som kommer til å vokse med årene. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

God CV

Alapnes påpeker at å ha The Edge-stempelet vil være positivt for videre arbeid.

– Vi hadde en svenske som jobbet her i omtrent ett år. Nå er han i en toppjobb i Sør-Sverige.

Han har for øvrig ett krav til lærlingene som søker til Clarion Hotel The Edge.

– De må være motiverte til å jobbe innenfor denne bransjen.

– Dere har tre lærlingplasser på hotellet per nå. Vil dere åpne for flere dersom dere får mange søkere?

– Så lenge de har lidenskapen som trengs, så kommer vi ikke til å nøle med å ta dem inn, forteller Alapnes.