Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg mener at Fremskrittspartiet setter norgesrekord i løftebrudd fordi det fortsatt kreves inn bompenger i Norge. Med slike uttalelser kvalifiserer Ap seg til Norgesrekord i sutring.

Solberg vet godt at Fremskrittspartiet ikke har flertall i Stortinget for å avskaffe bompenger. Det heller ingen hemmelighet at Arbeiderpartiet ikke bare samlet inn store summer i bompenger mens de satt i regjering, men at de er for å finansiere veiprosjekter med bompenger. Det som derimot har gått Solberg hus forbi er at det blir bygget mer vei enn noen gang, samtidig som det skjer et taktskifte i vedlikehold på veinettet.

Det skal ikke være tvil om at Fremskrittspartiet misliker bompenger, men i valget mellom bompengefinansierte veier eller ingen veier, er avgjørelsen enkel. Bompengeandelen er faktisk redusert på en rekke strekninger, og enkelte steder fjernet helt. Sannheten er at bilistene i dag får mer igjen per krone enn noen gang tidligere.

På toppen av dette har Fremskrittspartiet redusert bilrelaterte avgifter med rundt to milliarder kroner. Omregistreringsavgiften er redusert og engangsavgiften er redusert for en rekke kjøretøy. Nå har flere råd til å kjøpe trygge og miljøvennlige biler.

H/Frp-regjeringen foreslo i 2016-budsjettet å kutte bompenger med nesten en halv milliard kroner. Dessverre valgte Ap og resten av opposisjonen å stanse forslaget. At Ap velger å sutre for bompenger de selv har vedtatt, er ikke annet en dobbeltmoral.