SENTRUM: Det kan havnesjef Halvar Pettersen meddele, kun fem uker etter åpningen av de nye flytebryggene.

– Bryggene ble innviet under MSM lørdag 18. juni. Siden den gang har belegget vært veldig godt, uten at jeg sitter på de nøyaktige tallene, forteller en fornøyd Pettersen til iTromsø.

Alt slags folk

Han sier at folk kommer fra hele Norge for å legge båtene sine til kai i Tromsø sentrum.

– Det kommer båter fra over alt. Spesielt er det mange store båter som legger til kai her, sier havnesjefen som betegner investeringen som en suksess.

Kom fra Namsos

Noen av dem som benytter seg av det nye tilbudet, er familiene Sund Larsen og Berg-Hansen. De har kjørt med båt helt fra Bindal – helt sør i Nordland.

– Vi har faktisk planlagt denne Tromsø-turen i to år, så det virker jo som vi traff perfekt på timingen med tanke på været. De nye flytebryggene her er jo også blitt veldig fine, forteller den tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, mens hun nyter solen på taket av båten «Mina».

Datteren Johanne Kvarsvik (19) var også svært fornøyd med tidspunktet de valgte å reise på.

– Det er utrolig deilig å være i Tromsø når det er slik vær, konstaterer hun.

Skryter av bryggen

Venneparet i båten «Cæsar» var også svært fornøyd med Tromsø, og brukte anledningen til å skryte av de nye flytebryggene.

– Det er et fabelaktig anlegg de har fått på plass. Det er veldig hyggelig å være besøkende her, konstaterer Ola Larsen (59), som til daglig bor i Namsos.