TELEGRAFBUKTA: Allerede lørdag kveld begynte nedriggingen av Buktafestivalen, men arbeidet er omfattende. Det vil ta flere dager før Telegrafbukta ser ut som den vanligvis gjør.

– Vi har satt deadline til onsdag. Da er forhåpentlig det meste unnagjort, slik at vi bare kan plukke snusposer og sneiper, forteller nedriggingssjef Trond Oscar Losvik.

Les alt om Buktafestivalen her!

Tilgjengelig mandag

Det vil derimot være mulig for allmennheten å benytte seg av Telegrafbukta før den tid, men tilgjengeligheten vil være begrenset.

– Vi rigger jo først ned gjerder, plattformer og scener. Så dermed vil mye av hovedområdet i Telegrafbukta være tilgjengelig fra mandag. Det er derimot viktig at folk viser hensyn til riggearbeidet, og holder seg innenfor de områdene vi er ferdige med, sier produsent Egil Bye Damsgård.

Ingen parkering

Skulle det bli finvær, kan man benytte seg av deler av Telegrafbukta, men da anbefales det ikke å ta bilen med.

– Vi er avhengige av parkeringsplassen, så vi er dessverre nødt til å holde den stengt for allmennheten fram til onsdag, forteller nedriggingssjef Losvik.

Trenger sjarkplass

Han har kontroll på det meste av logistikken, men én ting har han ennå ikke løst.

– Vi trenger en plass til sjarken vår, «Teddy», som det har blitt solgt fiskekaker fra. Hvis noen har et godt tips til hvor denne kan bli oppbevart, tar vi gjerne imot det, konstaterer Losvik.