Olsen fullførte i juni sykepleierutdanninga ved UiT, og ble like etterpå valgt på til nestleder på norsk sykepleierforbunds studentavdelings årsmøte.

Vervet er en fulltidsjobb fram til neste årsmøte om et år.

– Jeg er veldig spent på å starte i jobben. Jeg har kun vært aktiv i et år i organisasjonen og er enda for ung-jypling å regne, sier hun.

– Lokalt engasjement og bedre fagtilbud på de ulike studiestedene er viktig for meg. Jeg håper vi kan tilby fagdager og andre faglige tilskudd utenfor studieløpet, men som kan være gode å ha med seg og som man kan dra nytte av i arbeidslivet.

Karakterkrav

Olsen ønsker at sykepleieryrket skal få økt status. En av måten å oppnå det er gjennom et strengere karakterkrav for å komme inn på studiet.

– I dag kan man komme inn på studiet med to som snittkarakter. Vi mener at det burde være et krav om at man må ha karakteren tre i fagene engelsk, norsk og matte for å komme inn.

Trenger flere menn

En annen viktig kampsak for Olsen er rekruttering av menn til sykepleieryrket.

– Vi har en kampanje nå som heter «mann kan bli sykepleier». Det er et bredt yrke med mange muligheter, og vi trenger flere menn, sier hun.

I sommer har Olsen jobbet på føde- og barselavdelinga på UNN som sommervikar. 1. august tar hun med seg familien og flytter fra Tromsø til Oslo for å starte i sin nye jobb.

– Jeg er litt redd for å sitte på et kontor i et år og å ikke få vedlikeholdt de praktiske og kliniske ferdighetene mine. Samtidig tror jeg det blir lærerikt å gå inn i organisasjonen og se hvordan ting fungerer fra den siden.

Til sammen er det 12.000 studentmedlemmer i Norsk Sykepleierforbund.