Røde Kors var til stede på Buktafestivalen dersom noen av de 21.000 gjestene gjennom festivalen skulle trenge medisinsk hjelp.

– Det er vanskelig å skulle rangere festivaler, men dette er en av de flotteste festivalene vi har vært til stede på. Det var ingen enorme hendelser, og ingen som vi måtte sende til legevakta, selv om det er klart at det skjer noen småting når det samles flere tusen mennesker på sletta, sier Kjell Roger Andersen som var hovedansvarlig for Røde Kors under festivalen.

Rutinert

Andersen tror årsaken til at det gikk så bra er at tromsøværingene er rutinerte festivalgjengere.

– Det virker som om folk er godt vant til å være på Bukta. Samtidig er Bukta en svært profesjonell festival, og ting er tilrettelagt og håndtert godt, fra festivalen sin side

Fryktet heteslag

– Jeg har vært med i alle år på festivalen. Men dette er første gang vi har vært bekymret for heteslag. Vi hadde en vannslange foran Røde Kors-teltet, og måtte dele ut mye vann under festivalen. Heldigvis var den en mild vind fra havet, så vi slapp også unna heteslag. Det har aldri vært så varmt under Bukta som i år, forteller Andersen fornøyd.

Røde Kors skal også være til stede på Rakettnatt om en måneds tid, og håper det går like bra der.