iTromsø omtalte i mai 2015 saken om Fiolveien 21, hvor 17 avskiltede biler var lagret både på privat og kommunal eiendom. Miljørådgiver Wim Weber i kommunen mener at dette er søppel og bør fjernes.

– Bilene som står der er til forsøpling og kan også være farlige for barn som ferdes i området. Dette sa jeg til eier da jeg var på befaring i 2014, sier Weber til iTromsø.

Les bakgrunnen: – Dette er et brudd på loven

Tilbake med politi

Da saken ble omtalt i 2015, sa Weber at den neste befaringen ville bli gjennomført innen nærmeste fremtid, men dette har latt vente på seg. Nå kommer han derimot med nye løfter om befaring. Ifølge ham skal det skje i samarbeid med politiet.

(Saken fortsetter under bildet.)

TILSYN: Wim Weber, miljørådgiver i kommunen, varsler befaring i løpet av høsten.

Se bildeserie fra eiendommen øverst i saken!

– Det er ikke formelt varslet ennå, men jeg vil gjennomføre en befaring sammen med eier i løpet høsten. Da er det er også muligheter for at politiet blir med, med tanke på hvordan det gikk sist, sier Weber.

Les også: Bruker Tromsø-fjæra som søppelfylling

– Det første tilsynet ble gjort i 2014. Hvorfor har ikke det neste varslede tilsynet blitt gjennomført tidligere?

– Årsaken er en stor mengde saker som er mer alvorlige, og begrenset kapasitet.

Vil fjerne bilene

Han kan for øvrig opplyse at noen av bilene til eier Odd Karl Steinsvik er fjernet, men at dette ikke er tilstrekkelig.

Les også: I går gikk hun til avisa – nå rydder kommunen opp

– Jeg kjørte forbi der for ikke lenge siden, og da så det ut til at bilene som grensen til kommunal tomt var fjernet. Det er dog fortsatt uskiltede biler på eiendommen som må fjernes. På befaringen jeg skal ha til høsten vil jeg trolig begjære at resten av bilene må fjernes, konstaterer Weber.

(Saken fortsetter under bildet.)

EIER: Odd Karl Steinsvik, eier av eiendommen, ønsker ikke kommentere saken før tilsynet er gjort.

iTromsø har vært i kontakt med Odd Karl Steinsvik, eier av eiendommen. Han sier han vil avvente neste tilsyn før han kommenterer saken.