Tyske Vanessa (25) fikk jobb gjennom bloggen sin

Vanessa Brune (25) flyttet til Tromsø i 2014 for å studere og blogge. Nå har hun fått seg jobb, bolig og samboer i byen og vil hjelpe andre å følge i hennes fotspor.

TRIVES: Vanessa Brune (25) har funnet seg jobb, boplass og kjæreste i Tromsø.Foto: Trond Tomassen

ÆRLIG: Vanessa Brune forsøker å gi et ærlig bilde av Tromsø som by gjennom bloggen sin.Foto: Trond Tomassen

FIKK JOBB: Etter å ha blogget i litt over et år fikk Vanessa Brune seg jobb i Biotec Pharmacon, som holder til i forskningsparken.Foto: Trond Tomassen

KJÆRESTER: Vanessa Brune (25) møtte samboeren sin Simon Pavall (27) mens hun tok master. Her er de avbildet sammen under avslutningen på studiet. Foto: Privat

nyheter

Vanessa Brune hadde aldri vært i Tromsø før hun besøkte byen i 2013, men ett år senere hadde hun flyttet hit.

– Jeg har alltid interessert meg for Arktis og bestemte meg i 2013 for å besøke Tromsø i forbindelse med masteroppgaven min i urfolksstudier. Da jeg kom hit, syntes jeg det var så fint at jeg så meg nødt til å flytte hit og fullføre studiene her istedenfor, forteller Brune.

Les også: Synne (20) flytter til Florida for å lære bort norsk kultur

Hjelper tilflyttere

Nå snakker hun flytende norsk, men blogger på engelsk på snowintromso.com, hvor hun gir råd til dem som vurderer å flytte til Tromsø.

– Jeg startet bloggen da jeg besøkte byen i 2013, men den endret navn til «Snow in Tromsø» da jeg flyttet hit. Her prøver jeg å gi folk som ikke har vært her før et innblikk i hvordan det faktisk er å bo i byen. Det er ikke nordlys her hele dagen, så jeg forsøker å gi folk et realistisk bilde av Tromsø, sier Brune, som nå har fått jobb gjennom bloggen sin.

– Jeg fikk først en deltidsstilling som konsulent for digital markedsføring i Biotec Pharmacon, men går nå over i en fast stilling fra høsten av. I jobben driver jeg mye med blogging og sosiale medier, så da var bloggen min utslagsgivende for at jeg fikk jobben.

Les også: Her gjør Julian (20) noe ingen i Tromsø har gjort tidligere

Får mange forespørsler

Selv om det er mange turister som leser bloggen hennes, er det potensielle tilflyttere som fatter størst interesse.

– Jeg får veldig mange forespørsler fra utlendinger som ønsker å flytte hit, som oftest studenter. De lurer på mye forskjellig, men veldig mange spør om muligheter for bolig. Da må jeg bare være ærlig å si at det er vanskelig å finne, men at mulighetene er der hvis man leter, forteller bloggeren, som selv har flyttet fem ganger siden hun kom til Tromsø.

– Jeg har brukt litt tid på å finne en passende boplass, men nå har jeg slått meg til rette i Tromsdalen sammen med kjæresten min, Simon. Der trives vi veldig godt, sier Brune, som ikke vet hvor lenge hun blir værende i byen.

– Man vet aldri, men nå har jeg jo fått meg kjæreste i Tromsø. Da kan jeg ikke flytte med det første i hvert fall, konstaterer hun.