Denne konserten er noe av det som kan gi Kulturhuset nok et rekordår

I fjor besøkte 66.000 personer Kulturhuset. Så langt i år har 42.000 besøkt kulturarenaen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I 2015 besøkte «hele byen» Kulturhuset. Kulturhussjef Erik Smith-Meyer fortalte da at han aldri hadde sett så mange besøkende i sin tid som sjef for Kulturhuset.

Mulig rekordår

Nå ser det ut som at 2016 vil danke ut fjoråret og ta rekordtittelen.

– Vi har hatt 42.000 besøk fram til sommeren, sier Smith-Meyer.

Han regner med at de vil slå fjoråret.

– Høsten er vår største sesong, så det kan bli nok et rekordtall i år. Om våren kommer sola, og da er folk heller ute og griller enn å være inne. Det skjønner jeg. Men om høsten bruker vi å ha mest folk her, sier han.

LES OGSÅ: Bangsund-bok nå på norsk

Populær konsert

Det mest populære arrangementet på Kulturhuset så langt i år har definitivt vært konsertene med Marcus & Martinus.

– Da hadde vi tre fulle hus. Foreldre sto oppe i galleriet, mens hele gulvet foran scenen var fullt av barn. Det var veldig artig, sier Smith-Meyer.

Han tror Bjørn Sundquists enmannsshow «Et hælvettes liv!», som settes opp fem ganger i november, kommer til å bli godt besøkt.

– Forestillingen er satt opp seks ganger på Chat Noir i Oslo, og han skal også til Bergen. Det er en nokså omfattende turné, og interessen er stor. Det er få billetter igjen her i Tromsø, og vi lukter på ekstraforestillinger.

LES OGSÅ: Vil gjøre jazzfestivalen til en folkefest

Komedie

Det er spesielt én sjanger de har satt litt ekstra fokus på de siste årene.

– Det er mye komedie og standup, og dette er en satsing vi kommer til å fortsette med både i år og årene fremover.

Han merker at denne satsingen har blitt en suksess.

– Folk treffer kjente og kjære personer som har noe å fortelle. Og mye av det er på nordnorsk, og jeg tror det ligger noe i akkurat det.

Smith-Meyer legger til at det vil komme flere kjente personer innom Kulturhuset også til neste år, men vil ikke røpe hvem helt ennå.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: