Å ta tatovering blir bare mer og mer populært, med ukelange køer på samtlige av byens tatoveringsstudioer. Selv om det fleste vil ha en spesiallaget tatovering, er det én ting som går igjen hos mange; mandalaer.

– Det går veldig mye i mandalaer for tiden, enten i farge eller i svart. Det er også noen som har dyr, eller dyreansikt, inni mandalaene, forteller tatovør Sunniva Pedersen ved Tromsø Classic Tattoo.

Geometri er populært

Mandalaene, som er sirkler med mønster i, går inn under en generell trend som har preget tatoveringsstudioene i det siste; geometri.

– Trekanter, firkanter, sirkler og lignende er blitt veldig populært. Ofte i små varianter, på brystet eller på håndleddet. I fjor var det evighetstegnene, fjær og fugler som var det store, men nå virker det som geometri har tatt over, forteller Pedersen.

Neil Butterworth ved NB Tattoo Studio har også merket den økte populariteten for geometriske figurer.

– Fargerike mandalaer og blomster virker å være det store i år. Kanskje de prøver å kompensere for det dårlige sommerværet, spøker Butterworth.

Større og større

Selv om de geometriske figurene er populære i mindre former, ser både Pedersen og Butterworth at flere og flere vil dekke store deler av kroppen sin med blekk.

– Mange kommer først innom for å ta en liten tatovering, for å se om de liker de eller ikke. Deretter fyller de på og bygger ut etter hvert, forteller Butterworth, som får en økt mengde faste kunder som følge av dette.

Pedersen, som i hovedsak tatoverer jenter, merker også at det er blitt mindre tabu å ta store tatoveringer.

– Det virker som jenter er blitt mindre redde for å dekke store deler av kroppen sin, men heller ser at det kan være pent, konstaterer Pedersen.

BLOMSTER: Neil Butterworth ved NB Tattoo Studio har mange kunder som vil ha mandaler eller blomster tatovert på kroppen. Foto: Trond Tomassen