Det opplyser Ingvild Sjurelv Hansen og Britt Sjurelv Skogvik, som driver bedriften, i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Britts Boutique ble etablert i Storgata i Tromsø sentrum i 1983. I 1997 åpnet butikk nummer to på Jekta Storsenter, og er en av få butikker på senteret som har vært med fra starten, ifølge Hansen og Skogvik.

Stenger i august

- Nå blir den snart et avsluttet kapittel for vår del. Britts på Jekta stenger dørene i slutten av august, uttaler de i pressemeldingen.

De opplyser videre at butikken i Storgata skal drives videre. Der vil det etter hvert også komme et nytt konsept.

- Vi har stor tro på Tromsø sentrum, og ønsker fortsatt å bidra til en levende by med et mangfold av butikker.

Bakgrunnen for nedleggelsen er ifølge pressemeldingen at norsk varehandel har gjennomgått en kraftig endring de siste årene. Stadig sterkere kjededominans, bransjeglidning, prispress og pressede marginer er årsaken til at butikken på Jekta nå legges ned.

- Vi har lenge jobbet med å finne løsninger, og har gjort flere tiltak for å unngå nedleggelse, men underskuddene de siste årene er dessverre såpass store at det ikke er lønnsomt å fortsette driften, skriver Hansen og Skogvik.

Mister jobben

De forteller at de har vært utrolig stolte av å ha drevet Britts på Jekta, og stolte av uavhengigheten til kjeder.

- Vi har hele tiden vært lokalt eid og forankret i Tromsø. Vi har jobbet med å yte god service for våre kunder, og gjort vårt ytterste for å tilby våre fagkunnskaper samt gode og unike produkter.

Det opplyses videre at noen medarbeidere vil miste jobben som følge av nedskaleringen av driften.

- Det er svært beklagelig, men en uunngåelig konsekvens av at vi nå legger ned butikken på Jekta, står det i pressemeldingen.