LANGNES: Det er nemlig slik at tidvis svært gamle nyheter ruller og går over nyhets- og reklameskjermene på Tromsø lufthavn Langnes.

Brexit: ja eller nei

Det er selskapet Clear Channel Norway som har en avtale med Avinor om enerett på salg av reklame på flyplassen. Reklamen som vises på skjermene på flyplassen er blant annet for Widerøe og Victoria Workline, men de er i selskap med tidvis svært gamle NTB-saker.

På flyplassen tirsdag denne uken viste Clear Channels skjermer en utenrikssak om usikkert rundt hvorvidt britene vil stemme ja eller nei til videre EU-medlemskap. Det er over en måned siden resultatet ble klart, nemlig at britene har stemt for å forlate EU.

Vil ikke kommentere

Clear Channel har igjen en avtale med NTB, som leverer nyhetsstrømmen som vises på tv-skjermene. Ingar Jensen, Head of Airport Media i Clear Channel, vil ikke kommentere saken og henviser videre til NTB for kommentar.

– Vi i NTB er bare innholdsleverandør og det er Clear Channel som har ansvar for de skjermene. De er nå på vei til flyplassen for å se på saken, Nina Eldor i NTB til iTromsø torsdag formiddag etter å ha sett på saken.

Det bekrefter Clear Channel.

– En lokalpersonen i Tromsø er på vei ut for å se på saken. Vi har ikke hørt noe om at det skal være noe feil på noen andre flyplasser, sier Einar Siebke i Clear Channel.

Torsdag ettermiddag forteller Knut Høydalsvik fra Clear Channel at problemet er fikset.

- Det hadde skjedd et linjebrudd, som gjorde at innholdet ble hentet fra en backup-maskin. Den maskinen inneholdt feil innhold, sier han. Men nå skal problemet være fikset, og de reisende på flyplassen kan få med seg oppdaterte nyheter på skjermene.

TRUMP I NEVADA: Flere gamle nyheter blir presentert på tv-skjermene i avgangsområdet på flyplassen. Denne Donald Trump-nyheten hører hjemme til februar i år. Foto: Trond Tomassen
LITE OPPDATERT: Flere tv-skjermer fra Clear Channel viser nyheter og reklame i avgangsområdet på Tromsø lufthavn Langnes. Skjermene viser gamle nyheter fra tidligere i år. Foto: Trond Tomassen
FLYPLASSEN: Tromsø lufthavn Langnes. Foto: Trond Tomassen