H.M. Kong Harald og H.M. Dronning Sonja har i løpet av våren og sommeren turnert rundt om i Norge for å feire sine 25 år på tronen med hagefester i hvert fylke.

Nå går turneen mot slutten og det skal rundes av med en siste hagefest i Slottsparken, hvor femti gjester fra hvert fylke er invitert. To av dem er søskenbarna Sebastian Henriksen (18) og Gry-Anette Klausen (42).

– Vi vet ikke helt hva vi går til. I posten fikk vi bare en invitasjon med beskjed om at vi må være pent kledd, sier Klausen, som er kjent for gründerbedriften Luefabrikken på Kvaløya.

Misunnelig bestemor

Henriksen, som ofte er omtalt som en ung og lovende politiker for Høyre, var ikke i tvil om at de skulle dra, og setter stor pris på å ha blitt valgt ut.

– Det er stor stas, og det er spesielt at vi får dele denne opplevelsen sammen. Det blir en veldig artig tur for oss.

– Det er litt betryggende at vi slipper å stå alene, men jeg tipper vi treffer noen vi kjenner, sier Klausen, som også er gudmoren til Henriksen.

Til iTromsø kan slottets pressekontakt informere om at 50 personer fra hvert fylke er blitt plukket ut med bistand fra fylkesmannen.

– Mødrene våre er veldig stolte, i alle fall Sebastians mor, sier Klausen.

– Jeg tror den som helst ville fått invitasjon er bestemor på Senja. Hun har full oversikt over kongefamiliene i Norge, Sverige og Danmark, sier Henriksen.

Enkelt klesvalg

Til sammen blir det 1.500 gjester i Slottsparken. Det mener Klausen minker sjansen for å få en prat med de kongelige.

– Jeg tror kanskje ikke vi får dem på tomannshånd.

– Men vi har jo en veldig flott kongefamilie som inviterer «vanlige» folk til deres egen feiring, sier Henriksen, som er helt klar på hva han skal ha på seg under arrangementet som finner sted 1. september i Oslo.

– Jeg er jo glad i blått, som partiet mitt, så jeg tror det blir blå dress, sier Henriksen.

– Du får gi meg noen tips, siden du jobber på klesbutikk, sier Henriksen til sitt søskenbarn.