VINKELVEIEN: iTromsø skrev tirsdag om Tom Rønne som hadde vunnet en tur med et Dakota DC3-fly i Sandefjord. For Rønne, som er over gjennomsnittet interessert i fly, var dette noe han gledet seg til.

Så kom uflaksen.

Rønne fikk nyreinfarkt, ble lagt inn på sykehuset i Tønsberg, og kunne derfor ikke fly med Dakota-flyet som planlagt.

– Jeg har snakket med SAS i ettertid, og de sa at kanskje hvis det dukket opp noe lignende senere, så skulle jeg få være med som plaster på såret, sa Rønne da iTromsø snakket med ham tirsdag.

Kansellert fly

50-åringen skulle opprinnelig reise hjem lørdag, men på grunn av sykdommen, ønsket han å dra hjem tidligere.

– Jeg prøvde å komme meg tidlig hjem til Tromsø, så jeg spanderte på meg seg en ny flybillett torsdag. Faren min skulle med samme fly, så vi tenkte det kunne være greit å ha en ledsager siden jeg var dårlig. Vi hadde snakket med sykehuspersonellet i forkant, og de var enige om at det var en god idé, sier Rønne til iTromsø.

Dessverre hadde ikke Rønne brukt opp uflakskvoten sin.

– Vi satt oss på flyet og ventet på takeoff, da vi fikk beskjed om at det var en teknisk feil på flyet, og at vi måtte vente litt. Etter en stund ble vi nødt til å forlate flyet fordi de ikke fikk fikset feilen, og flyet ble kansellert. Deretter måtte vi stå lenge i kø for å få nye billetter. Vi fikk beskjed om at vi måtte ta buss til Gardermoen og ta fly derfra, men jeg klarte ikke å ta buss siden jeg var så dårlig, forteller 50-åringen.

Ny runde på sykehuset

Rønne fikk seg en flybillett til flyet fra Sandefjord til Tromsø dagen etter i stedet, men uflaksen stoppet ikke der.

– Jeg ble dårligere samme kveld, og fikk feber. Jeg hadde hørt fra sykehuset at hvis jeg fikk feber, så måtte jeg kontakte legevakta. Jeg dro dit, og de kom fram til at jeg måtte tilbake til sykehuset, så jeg ble sendt av gårde med ambulanse, sier Rønne.

Syk besetning

Etter en ny runde på sykehuset i Tønsberg, var Rønne på fredag klar for å dra til Tromsø igjen.

– Jeg dro rett fra sykehuset til Torp. Der fikk vi beskjed om at besetningen på flyet var blitt syke, og de jobbet med å finne en ny besetning. Det fant de ikke, og vi fikk på nytt tilbud om å ta buss til Gardermoen, og fly derfra, forteller Rønne.

Det orket ikke 50-åringen.

– På grunn av min helsetilstand, kom vi fram til at det var bedre for meg å ta taxi til Gardermoen. Der fikk jeg bedre plass, enn hva jeg ville ha fått på en buss. Det var for så vidt en fin tur til Gardermoen, sier Rønne.

Tragikomisk

Som legger til at det ble en kostbar tur.

– Taxituren kostet 3.850 kroner, og flybilletten kostet 2.500 kroner. Jeg betalte nærmere 6.500 kroner for å komme meg noen timer tidligere hjem, sier Rønne, som endelig kom hjem fredag kveld.

– Det eneste jeg har fått gjort i Sandefjord er å kjøre ambulanse. Nå har to fly blitt kansellert to dager på rad, også akkurat det flyet jeg skulle ta, det eneste flyet som gikk fra Sandefjord til Tromsø i tillegg.

– Hvordan ser du på hele turen nå som du har kommet hjem?

– Det hele har jo blitt tragikomisk. Da jeg kontaktet familien og sa at flyet var blitt kansellert for andre gang, så trodde de ikke på meg. Man må jo bare se på det med galgenhumor, sier 50-åringen.