Far og datter blir TV-kjendiser: Deltar i hesteprogram i beste sendetid

Far og datter – Amanda Kristine (22) og og Sune Hansen (49) – er klare for gullrekka på NRK1. Der skal de delta i hesteprogrammet «Det store spranget».

tv-kjendiser: Når NRK starter sendingen av «Det store spranget» i beste sendetid på fredager, er Amanda Kristine og Sune Hansen ett av seks par som deltar i hesteprogrammet. Da blir de TV-kjendiser. Foto: Hans Olav Forsang

nyheter

Pappa Sune Hansen innrømmer at han fikk sjokk da datteren kom med nyheten om at de var tatt ut til å delta i underholdningsprogrammet som skal gå i beste sendetid.

Handler om hest

49-åringen er tilbakeholden når iTromsø tar kontakt. Men han røper at alt dreier seg om hest hvor han og datteren er et team som skal konkurrere mot fem andre par.

– På grunn av hesteinteressen til Amanda, har jeg vært på hesteryggen noen få ganger. Men fra det til plutselig å delta i en konkurranse, er et stort sprang. Bokstavelig talt, erkjenner Sune Hansen.

Les også: Retrofestivalen ga Jørn Hoel lysten til å spille med band igjen

Vokst opp i stallen

Amanda Kristine Hansen sier at hun har vært hesteinteressert siden hun var bitte liten.

– Jeg er vokst opp i stallen på Rideskolen. Selv om jeg aldri har hatt egen hest, har jeg hatt hester i hel- og halvpensjon i mange år. Derfor hadde jeg ingen betenkeligheter med å melde på pappa og meg selv.

Til daglig jobber 22-åringen som dommer i dataparty verden over – blant annet i det norske arrangementet i Vikingskipet hver påske.

Les også: Dagnys karriere begynte på Tvibit – nå vil hun gi noe tilbake

Tettere sammen

I tillegg til at hun fikk jobbe med hest, er hun mest forhøyd med at hun og pappaen ble enda bedre venner under det flere uker lange oppholdet i Spania.

– Vi bodde og jobbet sammen som et team. Det gjorde at vi kom tettere innpå hverandre – noe som var veldig positivt. Jeg tror begge oppdaget nye ting vi ikke visste om, sier 22-åringen som er eneste deltaker fra Nord-Norge.

Programleder

Marco Elsafadi (39), som vant «Mesternes mester» i 2014, er programleder for serien som skal gå i ni uker. I tillegg er det laget et ekstra innslag som skal sendes nærmere jul.

Den konkurransedrevne realityserien starter om drøye to uker. Da skal seks hestejenter i alderen 16-25 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Hesteparadis

– Du kan si at rollene ble byttet om under Spania-oppholdet. På ranchen i Jerez, som er et hesteparadis, var det vi som var «sjefen». I flere uker kjempet vi om å bli best til hest. Etter hvert måtte en etter en parene reise hjem, til det til slutt ble kåret en vinner. Hvem det blir, gjenstår å se, sier en hemmelighetsfull Amanda Kristine Hansen.